Επαναστατικό ηλεκτρικό SUV από την Jaguar το 2017

Επαναστατικό ηλεκτρικό SUV από την Jaguar το 2017

Η Jaguar μπαίνει από το 2017 στην… ηλεκτρική φάση της ιστορίας της, με ένα εντυπωσιακό τετρακίνητο που θα κοστίζει στην Αγγλία περίπου 60.000 λίρες.

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV θα παρουσιάσει η Jaguar του χρόνου, προκειμένου οι πωλήσεις του να ξεκινήσουν το 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες του Autocar, η εμφάνιση ενσωματώνει τα σχεδιαστικά highlights του υπεραυτοκινήτου C-X75 concept προκειμένου πραγματικά να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Το χρονοδιάγραμμα της Jaguar τοποθετεί το αυτοκίνητο σε άμεσο ανταγωνισμό με το Q6 e-tron quattro concept της Audi, το οποίο οι Γερμανοί έδειξαν στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και πρόκειται να παραχθεί από το 2018. Και τα δύο αυτοκίνητα υπόσχονται να προσφέρουν αυτονομία πάνω από 450 χιλιόμετρα, σε τιμή η οποία στην Αγγλία θα κυμαίνεται γύρω στις 60.000 λίρες. Το Tesla Model X ωστόσο θα παρουσιαστεί αρκετά νωρίτερα, μέσα στο 2016.

Πέρα από την εμφάνιση, την τιμή και μια τάξη μεγέθους για την αυτονομία, λίγα πράγματα έχει αποκαλύψει η Jaguar για το πρώτο της ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ηλεκτροκινητήρες, ένας για κάθε τροχό, θα είναι τοποθετημένοι εσωτερικά. Διατηρώντας έτσι τα ημιαξόνια. Αν και δεν αποκλείεται η Jaguar να κάνει τελικά την έκπληξη εξελίσσοντας μια άλλη διάταξη με κάθε ηλεκτροκινητήρα πάνω στην πλήμνη. Η μητρική εταιρεία Tata θεωρείται πρωτοπόρος πάνω σε αυτή την τεχνολογία. Και πιστεύεται ότι έχει κάνει καλή δουλειά στην εξουδετέρωση των αρνητικών συνεπειών της αύξησης του βάρους της μη αναρτώμενης μάζας που αυτή η διάταξη συνεπάγεται.

Ωστόσο η εμφάνιση θα είναι το δυνατό χαρτί του μοντέλου. Η Tata έχει δώσει το πράσινο φως στην Jaguar να γίνει αυτή η ναυαρχίδα της εταιρείας στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Και θέλει η εμφάνιση να διαφοροποιείται από την υπόλοιπη γκάμα της φίρμας, στην ίδια λογική που το κάνει η BMW με τη σχεδίαση των αυτοκινήτων της Σειράς i. Στο πλαίσιο της προώθησης αυτής της εικόνας, συμφωνήθηκε η συμμετοχή του C-X75 στη νέα ταινία James Bond, Spectre.


Jaguar C-X75

Το αυτοκίνητο που είχε κατασκευαστεί για το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού του 2010 κινείτο από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 778 ίππων. Τις μπαταρίες των οποίων φόρτιζαν τέσσερις μικροί jet κινητήρες πετρελαίου, αντί κλασικών τετράχρονων. Τα πρωτότυπα είχαν κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Williams F1. Και είχε αποφασιστεί η παραγωγή 250 μονάδων, σχέδιο το οποίο τελικά ματαιώθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης τον Δεκέμβριο του 2012.

Σήμερα ωστόσο, η δημοσιότητα που πήρε το αυτοκίνητο από την συμμετοχή στη νέα ταινία James Bond και το υψηλό τεχνολογικό του προφίλ το καθιστούν ιδανικό για να συνδεθεί με το φιλόδοξο project του 4κίνητου ηλεκτρικού SUV που σχεδιάζει η Jaguar.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube