Έναρξη της εμπορικής διάθεσης του Honda Vezel στην Ιαπωνία

Έναρξη της εμπορικής διάθεσης του Honda Vezel στην Ιαπωνία

Το νέο μικρό crossover της Honda αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά το 2015.

Το νέο Honda Vezel ξεκινάει την εμπορική του καριέρα στην Ιαπωνία, ένα μήνα μετά την παρουσίασή του στην έκθεση του Τόκιο.

Το αστικό crossover βασίζεται στο νέο Honda Jazz και οι εκδόσεις κινητήρα με τις οποίες προσφέρεται στην ιαπωνική αγορά είναι δύο: μία βενζίνης και μία υβριδική. Ο βενζίνης είναι 4κυλίνδρος 1,5 λίτρων i-VTEC με άμεσο ψεκασμό και συνδυάζεται με αυτόματο CVT κιβώτιο, ενώ η υβριδική έχει τον ίδιο θερμικό κινητήρα και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη i-DCD. Και οι δύο εκδόσεις κινητήρα προσφέρονται είτε με κίνηση στους εμπρός τροχούς είτε με τετρακίνηση.

Στο άμεσο όμως μέλλον και παράλληλα με την εμπορική διάθεση του μοντέλου και σε άλλες χώρες, το Vezel θα εφοδιαστεί και με ένα νέο 3κύλινδρο 1.000άρη τούρμπο κινητήρα βενζίνης, ενώ σίγουρα θα το δούμε και με τον φρέσκο 1.6 τουρμποντίζελ την φίρμας.

Σύμφωνα με την Honda, το νέο Vezel συνδυάζει τις αξίες ενός SUV, την πρακτικότητα ενός μικρού MPV και την σχεδίαση ενός κουπέ. Το λιτό σχεδιαστικά εσωτερικό δίνει έμφαση στην εργονομία και την σύγχρονη εικόνα χάρη στο σύστημα πολυμέσων και τον κλιματισμό με τα χειριστήρια αφής. Το επίπεδο πάτωμα και τα Magic Seats υπόσχονται αυξημένη πρακτικότητα, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι γενναιόδωρος μιας και φτάνει, μαζί με τον κρυφό χώρο, τα 453 λίτρα για την προσθιοκίνητη βενζινοκίνητη έκδοση και τα 404 για την προσθιοκίνητη υβριδική.

Στην ευρωπαϊκή αγορά το περιμένουμε το 2015, χρονιά που θα μάθουμε και τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του Vezel ευρωπαϊκών προδιαγραφών καθώς και την ονομασία του στην εγχώρια αγορά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube