Elation Freedom: Ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο με 1.903 PS

Elation Freedom: Ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο με 1.903 PS

Το πρώτο αμερικανικό υπεραυτοκίνητο με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης θα κυκλοφορήσει το 2022.

Η νεοσύστατη Elation Hypercars από την Καλιφόρνια παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο - το υπεραυτοκίνητο Freedom - το οποίο θα κατασκευάζεται σε αμερικανικό έδαφος. Στόχος της εταιρείας είναι η έκδοση παραγωγής του Freedom να κυκλοφορήσει το 2022 με αρχική τιμή τα $2 εκατομμύρια δολάρια.

Το Elation Freedom βασίζεται σε ένα ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο και έχει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Αυτό αποτελείται είτε από τρεις ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 1.414 PS (1.040 kW), είτε με τέσσερις που αυξάνουν την απόδοση στους 1.903 PS (1.400 kW). Και στις δύο περιπτώσεις η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς. Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 100 kWh που χαρίζει αυτονομία μεταξύ 482 και 644 km.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Carlos Satullovsky, η ισχυρότερη έκδοση επιταχύνει από τα 0-97 km/h σε 1,8" και έχει τελική 418 km/h. Εκτός από το χαμηλό κέντρο βάρους, στη δυναμική οδική συμπεριφορά του μοντέλου συμβάλει η ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπνευσμένη από την F1, και τα ενεργά συστήματα σε ανάρτηση και αεροδυναμική που επιτρέπουν πλευρικές επιταχύνσεις που φτάνουν τα 2 g.

Elation Freedom

Σχεδιαστικά, το Elation Freedom έχει αναλογίες κεντρομήχανου σουπερκαρ με χαμηλό και φαρδύ αμάξωμα, αιχμηρό σχεδιασμό, πολλαπλές εσοχές και αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα. Βέβαια, όπως ισχύει για όλα τα υπεραυτοκίνητα από ανώνυμους κατασκευαστές, δανείζεται στοιχεία που έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. 

Στο εσωτερικό βρίσκουμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, λεπτή κεντρική κονσόλα και επενδύσεις από δέρμα και ανθρακονήματα ενώ υπάρχει η επιλογή μετάλλων και πολύτιμων λίθων για τους ενδιαφερόμενους.

Εκτός από την ηλεκτρική έκδοση, η Elation Hypercars σκοπεύει να διαθέσει και μια συμβατική με κινητήρα V10 5,2 λίτρων που θα αποδίδει κοντά στους 750 PS και θα κοστίζει $2,3 εκατομμύρια. Η αμερικανική φίρμα έχει αρχίσει να δέχεται προπαραγγελίες, και μένει να δούμε αν θα πετύχει το στόχο της για έναρξη της παραγωγής το 2022.

[Πηγή: Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube