Ελαφρύς ανασχεδιασμός για την Jaguar F-Pace

Ελαφρύς ανασχεδιασμός για την Jaguar F-Pace

H Jaguar F-Pace αναζωογoνήθηκε με πολύ ελαφριές αλλαγές στο εξωτερικό, πιο έντονες στην καμπίνα και καινοτόμησε με εξυβριδισμό, τόσο σε απλή έκδοση όσο και επαναφορτιζόμενη.

Η F-Pace μπαίνει στον τέταρτο χρόνο της καριέρας της και ήρθε η ώρα για την Jaguar να αποκαλύψει την ανανέωση για το μέσο της ζωής της, η οποία φέρνει πολλά νέα χαρακτηριστικά. Παρότι η εξωτερική εικόνα της F-Pace παραμένει σχεδόν αμετάβλητη, πιο σημαντικές αλλαγές κρύβονται στην καμπίνα και ακόμα σημαντικότερες κάτω από το καπό. Η αμυδρή ανανέωση της καροσερί ήταν κάτι που περιμέναμε όμως, καθώς η Jaguar δεν είχε σοβαρό λόγο να ανασχεδιάσει το SUV της.

Έτσι, εκτός από κάποιες ήσσονος σημασίας σχεδιαστικές επεμβάσεις στους προφυλακτήρες και στα φανάρια, δεν υπάρχουν πολλά να σημειωθούν. Τα φώτα εμφανίζουν μια νέα φωτεινή «υπογραφή» σε σχήμα διπλού «J», με τεχνολογία Pixel LED. Προαιρετικά, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει υψηλότερες τεχνολογίες όπως την Premium LED που προσαρμόζει τον φωτισμό σύμφωνα με τα αντικείμενα εμπρός από το αυτοκίνητο.

Jaguar F-Pace MY2020

Στην καμπίνα αντίθετα, ο σχεδιασμός του ταμπλό, πιο οριζόντιος πλέον, αναθεωρείται ευρέως. Και πάνω απ’ όλα, η κεντρική κονσόλα, η οποία διατηρεί μεν τα φυσικά χειριστήρια για τον κλιματισμό, αλλά ενσωματώνει μια νέα, καμπύλη οθόνη HD με διαγώνιο 11,4” που ακολουθεί την καμπύλη του ταμπλό. Μία μάλλον επιτυχημένη ενσωμάτωση γι’ αυτή τη λεπτή οθόνη με το πλαίσιο μαγνησίου.

Τα περισσότερα από τα κουμπιά και τα χειριστήρια έχουν ανασχεδιαστεί με τον τρόπο που επιθυμούσε η Jaguar -παρουσία ματ μετάλλου παντού. Τα καθίσματα, επίσης, αποτέλεσαν αντικείμενο ανασχεδιασμού: Αεριζόμενα, θερμαινόμενα και με δυνατότητα μασάζ, ανάλογα με τα επίπεδα εξοπλισμού και τα έξτρα.

Jaguar F-Pace MY2020

Ο μεγαλύτερος νεωτερισμός πάντως βρίσκεται κάτω από το καπό και είναι η εμφάνιση ενός επαναφορτιζόμενου υβριδικού συστήματος κίνησης που συντίθεται από ένα 4κύλινδρο δίλιτρο μοτέρ και ένα ηλεκτρομοτέρ 143 PS (105 kW). Συνδυασμός που αποδίδει τελικά 404 PS και 640 Nm. Με τις μπαταρίες χωρητικότητας 13,6 kWh, η Jaguar υπόσχεται 53 km ηλεκτρικής αυτονομίας. 

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το 8άρι αυτόματο κιβώτιο και η τετρακίνηση αποτελούν πλέον γενικευμένα χαρακτηριστικά για όλες τις εκδόσεις της F-Pace. Έτσι, το μεσαίο SUV της Jaguar  δεν θα πωλείται πλέον με χειροκίνητο σασμάν, περιλαμβανομένου του μικρού ντίζελ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube