Έκθεση Γενεύης: Νέο Spyker C8 Preliator [30 φωτογραφίες]

Έκθεση Γενεύης: Νέο Spyker C8 Preliator [30 φωτογραφίες]

Η ολλανδική εταιρεία αναγεννήθηκε από τις στάχτες της και παρουσιάζει ένα νέο σούπερκαρ με κινητήρα Audi 525 PS.

Preliator στα λατινικά σημαίνει μαχητής, πολεμιστής, και η Spyker επέλεξε αυτό το όνομα για να συμβολίζει τη μάχη που έδωσε η φίρμα για να αναγεννηθεί μετά την πτώχευσή της.

Το C8 Preliator έρχεται να διαδεχτεί το C8 Aileron ως μια σφαιρικά βελτιωμένη έκδοσή του. Η σχεδίαση κάνει το παν για να θυμίζει το αεροναυπηγικό παρελθόν της φίρμας (κατασκεύαζε μαχητικά αεροσκάφη το 1914-18), αλλά εκεί που το θέμα στα προηγούμενα μοντέλα ήταν ο έλικας, στο Preliator είναι η τουρμπίνα, ενώ όλοι οι αεραγωγοί είναι τώρα της μορφής NACA.

Τα «βράγχια καρχαρία» έχουν αφαιρεθεί για πιο καθαρές γραμμές και η μάσκα έχει κυψελωτό πλέγμα και μια κεντρική κολόνα όπως στο πρωτότυπο B6 Venator του 2013. Η αεροδυναμική μελέτη έχει επεκταθεί στον πίσω διαχύτη, στα πτερύγια των πλαϊνών μαρσπιέ και στον εμπρός διαχωριστή ροής (splitter). Τα πίσω φώτα είναι από ανοξείδωτο ατσάλι κομμένο σε εργαλειομηχανή CNC ενώ όλες οι λάμπες του αυτοκινήτου είναι LED.

Το πλαίσιο είναι ένα χωροδικτύωμα από αλουμίνιο με τεράστια ακαμψία (24.000 Nm/deg) και η ανάρτηση έρχεται από τη Lotus. Ο κινητήρας V8 4,2 λίτρων της Audi αποδίδει τώρα 525 PS και 61,2 kgm ροπής, τα οποία στέλνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων της Getrag ή ενός (έξτρα) αυτόματου 6 σχέσεων της ZF.

Η Spyker λέει ότι το νέο της μοντέλο φτάνει τα 100 km/h από στάση σε 3,7” και έχει τελική ταχύτητα 322 km/h. Για να σταματάει από τέτοιες ταχύτητες, το C8 Preliator είναι εφοδιασμένο με αγωνιστικά φρένα της ΑΡ, με 4πίστονες δαγκάνες, ενώ ως έξτρα προσφέρονται και κάρμπον-κεραμικοί δίσκοι.

Η Spyker προγραμματίζει να κατασκευάσει μόνο 50 Preliator, με τις τιμές να ξεκινούν (στην Ευρώπη) από τα €324.900 για το χειροκίνητο μοντέλο και από τα €330.990 για το αυτόματο. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μια παλέτα 16 διαφορετικών χρωμάτων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube