Έκθεση Γενεύης: Νέο Koenigsegg Regera

Έκθεση Γενεύης: Νέο Koenigsegg Regera

Το νέο supercar της Koenigsegg αποδίδει πάνω από 1.500 ίππους και θα παραχθεί σε 80 κομμάτια.

Σε αποκάλυψη του νέου πολυτελούς supercar με την ονομασία Regera προχώρησε η Koenigsegg.

Σύμφωνα με τον Σουηδό κατασκευαστή, το νέο πολυτελές supercar αποτελεί μια διαφορετική εναλλακτική στα καθαρόαιμα supercar που κατασκευάζει ήδη. Η σουηδική λέξη Regera μεταφράζεται στα ελληνικά ως βασιλεύω/επικρατώ/κυριαρχώ, πράγμα που ανταποκρίνεται πλήρως στο ποιόν του νέου πολυτελούς megacar από τον Koenigsegg.

Η «καρδιά» του Regera ονομάζεται Koenigsegg Direct Drive (KDD) και αποτελείται από έναν θερμικό κινητήρα V8 5,0 λίτρων και τρεις ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε πίσω τροχό και ένα στον στρόφαλο), με την συνδυαστική ισχύ να ξεπερνά τους 1.500 ίππους. Η Σουηδική εταιρεία κάνει λόγο για τον πιο ισχυρό συνδυασμό ηλεκτροκινητήρων στον κόσμο, παίρνοντας δύναμη από μία μπαταρία 620 Volt.

Όλο το σύστημα KDD προσθέτει στην εξωτική κατασκευή μόλις 88 kg, με το συνολικό βάρος του μοντέλου να μην ξεπερνά τα 1.420 kg (στεγνό). Οι επιδόσεις που ανακοινώνει ο κατασκευαστής κάνουν λόγο για 0-100 km/h σε 2,8 sec, ρεπρίζ 150 – 250 km/h σε 3,2 sec και 0-400 km/h σε μόλις 20 sec.

Πέρα όμως από το σύστημα Koenigsegg Direct Drive, το Regera διαθέτει και μία πλήρως αναδυόμενη πίσω πτέρυγα, φουλ σύστημα εξαγωγής της Akrapovic και ελεγχόμενες πόρτες μέσω smartphone.

Το Koenigsegg Regera είναι χειροποίητο και θα παραχθεί σε 80 κομμάτια.

[Πηγή: Koenigsegg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube