Έκδοση pick-up του Dacia Duster σε περιορισμένη παραγωγή

Έκδοση pick-up του Dacia Duster σε περιορισμένη παραγωγή

Η Dacia θα βγάλει σε περιορισμένη παραγωγή ένα Duster pick-up, σε συνεργασία με τη ρουμανική εταιρία αμαξωμάτων Romturingia.

Τις ικανότητες του επιβατικού Dacia Duster φαίνεται ότι θα ήθελε να εκμεταλλευτεί και για επαγγελματική χρήση η εταιρία OMV Petrom, οπότε η Dacia συμφώνησε να βγάλει σε περιορισμένη παραγωγή ένα Duster Pick-Up.

Φωτογραφίες του Dacia Duster Pick-Up που είχαν διαρρεύσει το καλοκαίρι μας είχαν αφήσει να πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια κανονική έκδοση του μοντέλου. Όμως τελικά θα κατασκευαστούν μόλις 500 Duster Pick-Up ως το τέλος του 2015, και όλα θα παραδοθούν στην OMV Petrom.

Το Dacia Duster Pick-Up έχει 2θέσια καμπίνα, ενώ η καρότσα του έχει μήκος 1,7 m και μπορεί να φορτωθεί με 450 kg. Ο κινητήρας του είναι ο 1.5 dCi των 110 PS και 24,5 kgm και συνδυάζεται με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης.

Η εξέλιξη του μοντέλου είχε ξεκινήσει από το 2012, με τον σχεδιασμό της καρότσας να γίνεται από τη ρουμανική καροσερία Romturingia και το project να έχει λάβει φυσικά την έγκριση της μαμάς Renault. Σήμερα η Dacia στέλνει επιβατικά Duster στις εγκαταστάσεις της Romturingia, όπου γίνεται η μετατροπή τους σε pick-up.

[Πηγή: Wall-street.ro]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube