Ειδική έκδοση του Kia Stinger GTS με drift mode [video]

Ειδική έκδοση του Kia Stinger GTS με drift mode [video]

Θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό 800 μονάδων για την αμερικανική αγορά.

H ΚΙΑ παρουσίασε στην Έκθεση Νέας Υόρκης μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του Stinger GTS η οποία εξοπλίζεται και με λειτουργία Drift Mode για ατελείωτες πλαγιολισθήσεις.

Η κορυφαία έκδοση του κορεάτικου grand tourer φορά twin-turbo κινητήρα V6 3,3 λίτρων που αποδίδει 365 PS και 510 Nm ροπής. Το μοτέρ συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που στέλνει την κίνηση στους πίσω (RWD) ή και στους τέσσερις τροχούς (D-AWD) ανάλογα με την έκδοση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δοκιμάζουμε το Kia Stinger 3.3 T-GDI στην Αυστραλία

Το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης στέλνει το 60% της δύναμης στους πίσω τροχούς στη λειτουργία Comfort, με το ποσοστό να ανεβαίνει στο 80% στη λειτουργία Sport. Επιπλέον, επιλέγοντας τη λειτουργία Drift Mode, το σύστημα στέλνει το 100% της δύναμης στους πίσω τροχούς και κρατά για περισσότερη ώρα τις ταχύτητες ευνοώντας τις πλαγιολισθήσεις. Τέλος, τα συστήματα Slip Control και Counter Steer Detection προστατεύουν τον οδηγό από πιθανά λάθη και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης ενισχύει τη συμπεριφορά στο δρόμο.

KIA Stinger

Εξωτερικά, το Stinger GTS ξεχωρίζει χάρη στην πορτοκαλί απόχρωση Federation, τα ανθρακονήματα σε γρίλια, καθρέπτες και πλευρικές εσοχές, αλλά και την επιγραφή Stinger στο πίσω μέρος αντικαθιστά το λογότυπο της KIA.

Στο εσωτερικό, το τιμόνι και η κεντρική κονσόλα έχουν επενδύσεις από Alcantara ενώ η οροφή έχει επένδυση από το υλικό Chamude με υφή σουέτ. Ο πλούσιος εξοπλισμός περιλαμβάνει ηλιοροφή, ηχοσύστημα Harman Kardon 720 Watt και χώρο για ασύρματη φόρτιση συσκευών. Επιπλέον, το Stinger GTS εξοπλίζεται με το ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού της KIA.

Kia Stinger GTS

 

Η τιμή (πρό φόρων) του Stinger GTS στην αμερικανική αγορά θα ξεκινά από $44.000 για την πισωκίνητη έκδοση και από $46.500 για την τετρακίνητη D-AWD. Η εμπορική πορεία του μοντέλου θα ξεκινήσει μέσα στην άνοιξη, με την παραγωγή του να είναι περιορισμένη στις 800 μονάδες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube