Η τεχνολογία της Ferrari 812 Superfast σε 3 video

Η τεχνολογία της Ferrari 812 Superfast σε 3 video

Βουτιά στην τεχνολογία της Ferrari 812 Superfast μέσα από τρία πολύ αναλυτικά εργοστασιακά video.

Η Ferrari είχε το πολύ δύσκολο έργο να φτιάξει ένα αυτοκίνητο πιο… εξωφρενικό από την από την έτσι κι αλλιώς απόκοσμη F12 Berlinetta. Και τα κατάφερε, συνδυάζοντας το πάθος με τεχνολογία F1.

Ο παλιός V12 6,3 αντικαταστάθηκε από έναν 6,5 λίτρων, ο οποίος παράγει πλέον 800 ίππους και 73,2 kgm ροπή. Μπορείτε να φανταστείτε πως ακούγεται στις 8.900 rpm; Δεν χρειάζεται να έχετε  και πολύ σοβαρή φαντασία, γιατί υπάρχουν και τα video.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ferrari 488 Spider [video]

Η Ferrari δημοσίευσε στο κανάλι της στο Youtube τέσσερα video με λεπτομερείς τεχνικές αναλύσεις για την τεχνολογία της 812 Superfast. Μας δείχνουν πώς μια σειρά από «έξυπνα» ενεργά βοηθήματα βελτιώνουν την αεροδυναμική, την ψύξη και εν τέλει την απόδοση. Η Ferrari εδώ και χρόνια προτιμά να ακολουθεί τον δύσκολο δρόμο, αναζητώντας τρόπους να αυξήσει την κάθετη δύναμη χωρίς να προσθέσει μια εμφανή πτέρυγα που θα αλλοίωνε το πανέμορφο σχήμα. Έτσι την περισσότερη δουλειά κάνει το πάτωμα και ο διαχύτης. Που ενώ στα περισσότερα αυτοκίνητα είναι διακοσμητικός, εδώ έχει ενεργά flaps που ανοίγουν σε γωνία ως και 17 μοίρες.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ferrari 458 Italia [video]

Ένα άλλο από τα τεχνολογικά hightlights της 812 Superfast είναι η ενεργή τετραδιεύθυνση. Αλλά και τα φρένα είναι αναβαθμισμένα, με την απόσταση ακινητοποίησης να έχει μειωθεί κατά 2,5 μέτρα σε σχέση με την F12. Αλλαγές έχουν γίνει στη μετάδοση, με πιο κοντές σχέσεις. Ενώ συνολικά έχουν ανασχεδιαστεί τα ηλεκτρονικά που ελέγχουν κάθε κομμάτι της απόδοσης. Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται από μια πανίσχυρη κεντρική ECU, για πιο άμεση διασύνδεση των επιμέρους συστημάτων.



 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube