Η Ssangyong ετοιμάζει νέο μικρό crossover

Η Ssangyong ετοιμάζει νέο μικρό crossover

Το νέο μοντέλο της κορεατικής εταιρείας θα παρουσιαστεί στην Γενεύη και θα κοντράρει μοντέλα όπως το Juke της Nissan.

Το νέο μικρό crossover της Ssangyong, το X100, καλείται να ανταγωνιστεί αρκετά μοντέλα και κύρια όπλα του θα είναι η εμφάνιση και η τιμή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες το νέο X100 θα μοιάζει αρκετά με το εικονιζόμενο πρωτότυπο SIV-1.

Η εξέλιξη του αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την Mahindra και βασίζεται σε καινούρια πλατφόρμα. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά στα μέσα του 2014 και οι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου θα είναι 1,6 λίτρων.

Σύμφωνα με αναφορές στελεχών της εταιρείας στην Ευρώπη, το νέο μοντέλο είναι πολύ σημαντικό γιατί σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την εταιρεία και θα είναι προσιτό σε μία διαρκώς αναπτυσσόμενη κατηγορία. Ακόμα, θέλουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι η Ssangyong είναι ο niche κατασκευαστής αυτοκίνητων της Κορέας, για να προσφέρουν ξεχωριστά σε εμφάνιση, ποιοτικά και προσιτά μοντέλα στο άμεσο μέλλον.

Τέλος, η Ssangyong δεν κρύβει ότι εξελίσσει νέα MPV, SUV και 4x4 μοντέλα, ενώ στα άμεσα σχέδια τους είναι ένα αστικό crossover, μικρότερο από το X100, μιας και οι πωλήσεις της κατηγορίας των μικρών και μεσαίων crossover αναμένεται να τριπλασιαστούν μέχρι το 2016.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube