Η Smart λέει «όχι» στα SUV – προς το παρόν

Η Smart λέει «όχι» στα SUV – προς το παρόν

Διά επίσημων χειλέων αποκλείστηκε η είσοδος στην κατηγορία, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Η CEO της Smart, Annete Winkler, δήλωσε ότι η κατασκευή ενός SUV δεν είναι μέσα στα πλάνα της εταιρείας.

Έδωσε έτσι τέλος στη φημολογία που είχε αναπτυχθεί μετά τα σχόλια του CEO της μητρικής Daimler, Dieter Zetsche, στο Σαλόνι της Σαγκάης τον Απρίλιο ότι, εφόσον ήθελε να επεκτείνει τη γκάμα της, η Smart θα εξέταζε ένα μικρό crossover.

«Δεν σχεδιάζουμε ένα SUV», είπε η Winkler. «Ποτέ όμως μη λες ποτέ», πρόσθεσε, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για το μέλλον. Την τελευταία φορά πάντως που λοξοκοίταξε προς αυτή την κλάση με το (εικονιζόμενο) ForMore, ήταν το 2006, αλλά το πρότζεκτ δεν προχώρησε.

Με δύο μόνο μοντέλα, το διθέσιο ForTwo που πωλείται παγκοσμίως και το τετραθέσιο ForFour που διατίθεται μόνο στην Ευρώπη, ίσως κάποιοι να υπέθεταν ότι η Smart χρειάζεται να διευρύνει τη γκάμα της.

Οι αριθμοί δείχνουν πως κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο μια και οι πωλήσεις το πρώτο πεντάμηνο σημείωσαν αύξηση 29% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, φτάνοντας τις 50.835 μονάδες.

Η Daimler μάλιστα περιμένει «σημαντική άνοδο» μέχρι τα τέλη του έτους. Η αισιοδοξία της είναι πάντως δικαιολογημένη αφού το νέο ForTwo δεν έχει ακόμα ξεκινήσει να πωλείται στις δύο μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, αυτές δηλαδή της Κίνας και των ΗΠΑ. Στην πρώτη θα διατίθεται από τον Αύγουστο και στη δεύτερη μέσα στο φθινόπωρο.

Ένας από τους λόγους της καθυστέρησης είναι, σύμφωνα με την Winkler, η προσθήκη νέων στοιχείων όπως το νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Twinamic που, αφενός είναι κάτι ασυνήθιστο για την κατηγορία, αφετέρου αντικατέστησε επιτέλους το τραγικό ημιαυτόματο που είχαν οι δύο προηγούμενες γενιές.

[Πηγή: Autonews]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube