Η Porsche Taycan δοκιμάζεται στο Ring [video]

Για ακόμη καλύτερo καμουφλάζ οι Γερμανοί έβαλαν και... εξατμίσεις στην ηλεκτροκίνητη Taycan.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια της Porsche η εταιρεία αποκάλυψε με κάθε επισημότητα το όνομα με το οποίο το πρωτότυπο Mission E θα κάνει την εμπορική του καριέρα.
Το όνομα ήταν το Taycan και όπως είπαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας παραπέμπει σε ένα ατίθασο νεαρό άλογο.
Τώρα ήρθε η ώρα η ηλεκτροκίνητη Porsche να κάνει τις πρώτες της δοκιμές και στην πίστα του Nurburgring, εκεί από όπου πρέπει να περάσουν όλα τα αυτοκίνητα που σέβονται τον εαυτό τους πριν μπουν στη γραμμή παραγωγής.

Η Taycan θα πατά σε μια καινούργια πλατφόρμα που ακούει στο κωδικό όνομα J1. Οι μπαταρίες (που είναι ίδιες με αυτές του Audi e-tron) θα είναι τοποθετημένες χαμηλά στο δάπεδο ώστε να χαμηλώσει αντίστοιχα και το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου, κάτι που θα υπογραμμίσει τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

H Taycan θα κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν 600 ίππους και στην ουσία θα προσδίδουν χαρακτηριστικά τετρακίνησης στο αυτοκίνητο. Οι επιδόσεις της σύμφωνα με τον Mark Webber που είναι και ο επίσημος πρεσβευτής της μάρκας, θα είναι κάτω από τα 3,5 δευτερόλπτα για το τυπικό 0-100 km/h, όμως ο Αυστραλός δεν αποκάλυψε την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου που είναι σαφές πως έρχεται να αντιπαρατεθεί με το Tesla Model S.

Υπεύθυνη για την εξέλιξη των μπαταριών είναι η ιαπωνική Hitachi. Η αυτονομία του αυτοκινήτου θα φτάνει τα 400 km και η φόρτιση των μπαταριών σε ποσοστό 80% θα διαρκεί μόλις 15 λεπτά χάρη σε μια προηγμένη τεχνολογία που θα υιοθετηθεί για το σκοπό αυτό. Βέβαια θα υπάρχει και η δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης των μπαταριών μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου πάνελ που θα τοποθετείται κάτω ακριβώς από το αυτοκίνητο, αντίστοιχο με αυτό που πρόσφατα παρουσίασε η BMW.

Όπως αποκάλυψε ο CEO της Porsche, o Oluver Blume,η Taycan θα ενσωματώνει και ένα εξαιρετικά προηγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης με τη βοήθεια του οποίου όπως χαρακτηριστικά είπε, ο οδηγός θα μπορεί να διαβάζει και την εφημερίδα του κάποιες στιγμές. Στόχος της Porsche είναι οι παγκόσμιες πωλήσεις της Taycan να φτάσουν τις 20.000 το χρόνο, με την επίσημη παρουσίασή του να γίνεται μέσα στο 2019.