Η Porsche 718 Cayman GTS δοκιμάζεται στο Nürburgring

Η Porsche 718 Cayman GTS δοκιμάζεται στο Nürburgring

Ακολουθώντας την ανοιχτή 718 Boxster, η κουπέ 718 Cayman θα αποκτήσει ισχυρότερη έκδοση με την ονομασία GTS.

Η κορυφαία έκδοση της 718 Cayman απέχει πλέον πολύ λίγο από την παραγωγή.

Για την ακρίβεια κάνει τις τελευταίες της δοκιμές στο Nürburgring, όπου πριν λίγο καιρό είχαμε δει και την αντίστοιχη 718 Boxster.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζεται η νέα Porsche 718 Boxster GTS

Η έκδοση GTS, όπως θα ονομάζεται, θα χρησιμοποιεί τον τούρμπο 2,5λιτρο 4κύλινδρο μπόξερ κινητήρα της S, με αναβαθμισμένη όμως ισχύ. Για την προηγούμενη –ατμοσφαιρική- Cayman GTS, το κέρδος σε σχέση με την έκδοση S ήταν μόλις 15 PS, όμως τώρα η υπετροφοδότηση αναμένεται να επιτρέψει πιο σοβαρή αναβάθμιση. Άρα λογικά θα πρέπει να περιμένουμε κάτι κοντά στους 380 ίππους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Porsche 718 Boxster

Μικρές αισθητικές αλλαγές και νέο σύστημα εξάτμισης αναμένεται να μαρτυρούν την νέα GTS στο μάτι, ενώ όπως και στο προηγούμενο μοντέλο θα υπάρχουν αναβαθμίσεις και στη –χαμηλωμένηανάρτηση, που θα έχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ. Έτσι η Cayman θα γίνει ακόμα καλύτερη στη σπορ οδήγηση, όσο δύσκολο κι εάν είναι αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε την Porsche Boxster GTS

Με αυτά τα δεδομένα, οι επιδόσεις της νέας GTS λογικά δε θα απέχουν πολύ από αυτές της προηγούμενης ατμοσφαιρικής GT4 των 385 ίππων. Όμως είναι καλύτερα να περιμένουμε μέχρι το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες που θα γίνει τον Νοέμβριο και φαίνεται πως θα φιλοξενήσει την επίσημη πρώτη του νέου μοντέλου.



Εάν αυτό επαληθευτεί, τότε τα πρώτα αυτοκίνητα θα πατήσουν στο δρόμο στις αρχές του 2018.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube