Η Nissan ετοιμάζει διάδοχο του 370Ζ

Η Nissan ετοιμάζει διάδοχο του 370Ζ

Επιβεβαιώθηκε, δια στόματος του επικεφαλής σχεδιασμού, ότι η Nissan θα προχωρήσει στην παραγωγή του διαδόχου του αγαπημένου 370Ζ.

Ο Alfonso Albaisa, Κουβανοαμερικανικής καταγωγής και μέλος της οικογένειας της Nissan από το 1988, επικεφαλής σήμερα του τμήματος σχεδιασμού της μάρκας με έδρα τη Yokohama δήλωσε ενθουσιασμένος που δουλεύει πάνω στον διάδοχο του αγαπημένου μας 370Ζ.  

Για την ακρίβεια, περισσότερο αγαπημένος μας ήταν το 350Ζ, το οποίο «το ζήσαμε» περισσότερο, έχοντας την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις, στο δρόμο και στην πίστα, μόνο του και σε συγκριτικές δοκιμές, στην αρχική του έκδοση αλλά και στο ισχυρότερο facelift. Το Nissan370Z που το διαδέχτηκε έπεσε πάνω στην εποχή της βαθιάς ελληνικής κρίσης και το οδηγήσαμε πολύ λιγότερο, αρκετά όμως για να εκτιμήσουμε τον ενθουσιώδη χαρακτήρα του. Ο καιρός περνά όμως, και το Nissan 370Z το οποίο συνεχίζει σε κάποιες αγορές την εμπορική του πορεία αλλά ξεκίνησε να παράγεται το 2009, είναι λογικό πλέον να δείχνει την ηλικία του.

Ο Albaisa είναι λάτρης του 240Ζ και του υπέροχου 300ΖΧ που κατά σύμπτωση οδηγήσαμε πρόσφατα και μας ενθουσίασε. Αλλά δεν μπορεί να παραβλέψει ότι ο εκσυγχρονισμός βάζει τον εξηλεκτρισμό στο κάδρο: «Ο διάδοχος του 370Ζ θα είναι ένα διαφορετικό αυτοκίνητο από μηχανολογικής άποψης».

Το νέο Ζ εγκαταλείπει την πλατφόρμα FM, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου στρατηγικού σχεδιασμού της Infinity, για μια εντελώς νέα βάση η οποία θα προβλέπει την ηλεκτροκίνηση: «Όταν πηγαίνεις προς τα εκεί, μπορείς να έχεις τον έναν κινητήρα εμπρός και τον άλλο πίσω. Άρα… Ανοίγονται νέες δυνατότητες, η κίνηση μόνο πίσω δεν μοιάζει πλέον λογική, δεν είναι η πιο αποδοτική λύση».

ΟΚ, το καταλάβαμε. Η Nissan και η Infinity υπαινίσσονται σαφώς ένα τετρακίνητο νέο Ζ. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον κινητήρα, οι πληροφορίες μιλούν για έναν V6 biturbo τριών λίτρων, με απόδοση 400 ίππων.   

Πηγή Autoevolution

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube