Η νέα γενιά της XJ θα συνεχίσει να αποτελεί την κορυφή της γκάμας της Jaguar

Η νέα γενιά της XJ θα συνεχίσει να αποτελεί την κορυφή της γκάμας της Jaguar

Ο Αρχισχεδιαστής της βρετανικής φίρμας ανέφερε ότι η έλευση του πολύ «προχωρημένου» SUV J-Pace δεν θα αλλάξει την ιεραρχία στην γκάμα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπεύθυνου του Σχεδιαστικού Τμήματος της Jaguar, Ian Callum, η επόμενη γενιά της XJ θα διατηρηθεί στην κορυφή της γκάμας της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι το νέο μεγάλο SUV J-Pace θα είναι αρκετά προηγμένο.

Ο Callum είπε ότι είναι συμφωνημένο μεταξύ των στελεχών της φίρμας να διατηρηθεί στην κορυφή της γκάμας η επόμενη γενιά της λιμουζίνας XJ, ακόμα και με την έλευση του νέου μεγάλου SUV J-Pace. Η J-Pace θα τοποθετηθεί εμπορικά πάνω από την F-Pace και θα κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην γκάμα της εταιρείας.

Όπως μάλιστα ανέφερε και χαρακτηριστικά ο Callum κατά την διάρκεια της Έκθεσης της Φρανκφούρτης, το νέο μεγάλο και πολυτελές SUV δεν θα είναι ο «στυλοβάτης» της γκάμας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Jaguar F-Pace 25d AWD

«Υπάρχει μεγαλύτερη πολυπλοκότητα όταν κατασκευάζεις μια κορυφαία λιμουζίνα, απ ότι όταν φτιάχνεις ένα αντίστοιχο SUV. Μόνο ένας μπορεί να έχει ένα SUV για ναυαρχίδα, και δεν είναι άλλος από την Land Rover», είπε ο Callum.

Σε συνέχεια των δηλώσεών του, ανέφερε ότι η δημιουργία ενός τέτοιου κορυφαίου μοντέλου δεν είναι εύκολη υπόθεση, μιας και θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν όλοι οι τομείς για να μπορεί να κοντράρει εμπορικά την ανεβασμένη κατηγορία των SUV και των ηλεκτρικών πολυτελών μοντέλων.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube