Η McLaren P1 GTR θα κυκλοφορεί πλέον και στο δρόμο [video]

Η McLaren P1 GTR θα κυκλοφορεί πλέον και στο δρόμο [video]

Η GTR κατασκευάστηκε για συγκεκριμένο σκοπό, αλλά τελικά κάποιες θα μπορέσουν να «ξεφύγουν» από τα όρια της πίστας.

Όπως και με την διάσημη πρόγονό της, την F1, η P1 GTR θα υποστεί τις κατάλληλες αλλαγές για να βγάλει άδεια κυκλοφορίας.

Τη μετατροπή θα αναλάβει η βρετανική εταιρεία Lanzante, που είναι γνωστή στο νησί για τη φροντίδα μερικών από τις F1 που κυκλοφορούν. Ακόμα δεν έχει κοινοποιήσει τις αλλαγές που θα χρειαστούν αλλά, με δεδομένο πως οι F1 GTR πήραν έγκριση τύπου και, αναμφίβολα, οι ιδιοκτήτες της διαδόχου της δεν θα έχουν πρόβλημα να πληρώσουν για ό,τι χρειαστεί, το πρότζεκτ θα προχωρήσει κανονικά.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν απαίτησης κάποιων από τους 40 και πλέον ιδιοκτήτες της GTR. Κι αυτό, παρ’ ότι για να ξοδέψουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσε η McLaren, έπρεπε να έχουν ήδη στην κατοχή τους μία από τις 375 «νορμάλ» P1.

Αρχικά, το hypercar των 1.000 PS θα ομολογκαριστεί για την Ευρώπη και τις Μέση Ανατολή, ενώ αργότερα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο και για άλλες αγορές εφόσον υπάρξει ζήτηση.

Η McLaren δεν εμπλέκεται άμεσα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έχει δώσει το πράσινο φως και θα συνεργαστεί με την Lanzante ώστε να εξασφαλίσει την επιτυχία του εγχειρήματος.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη δοκιμή της πιο διάσημης F1 GTR που έχει βγάλει πινακίδες: αυτής του ντράμερ των Pink Floyd, Nick Mason.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube