Η Land Rover ξαναφτιάχνει το κλασικό Defender! [video]

Η Land Rover ξαναφτιάχνει το κλασικό Defender! [video]

Θα το ξαναβάλει σε περιορισμένη παραγωγή, μηχανολογικά βελτιωμένο και με 5λιτρο κινητήρα V8, 405 ίππων

H Land Rover είχε δηλώσει ότι δεν θα ξαναέβαζε το κλασικό Defender σε παραγωγή, αλλά τώρα κάνει ακριβώς αυτό, στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 ετών από την ίδρυση της εταιρείας.

Η βρετανική φίρμα θα φτιάξει 150 τέτοια αυτοκίνητα με 5λιτρο V8 των 405 PS, που θα είναι τα πιο δυνατά και γρήγορα Defender που έχουν υπάρξει ποτέ. Το κοντό μοντέλο, με το μεταξόνιο των 90 ιντσών, θα κάνει το 0-60 mph (0-97 km/h) σε 5,6”.

Το ειδικό αυτό μοντέλο θα προσφέρεται σε 8 διαφορετικά χρώματα, με μαύρη σκεπή, μαύρη μάσκα και επεκτάσεις φτερών. Οι χειρολαβές στις πόρτες θα είναι από αλουμίνιο, όπως επίσης η τάπα του ρεζερβουάρ και η επιγραφή στο εμπρός μέρος.

Στο εσωτερικό θα υπάρχει δέρμα σε ταμπλό, πόρτες, οροφή και στην επένδυση των σπορ καθισμάτων από τη Recaro. To σύστημα infotainment θα είναι του τμήματος Land Rover Classic.

To Defender Works V8, όπως θα ονομάζεται, θα είναι διαθέσιμο σε κοντή έκδοση 90 και σε μακριά 110. Οι τιμές θα ξεκινούν από τις 150.000 στερλίνες (€169.400 !).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To τελευταίο Land Rover Defender [αποκλειστικές φωτογραφίες]

Η Land Rover λέει ότι θα διαθέσει σε κατόχους Defender κιτ βελτιώσεων που θα είναι εμπνευσμένα από το Works V8 και θα περιλαμβάνουν αναβαθμίσεις ισχύος για τον κινητήρα ντίζελ TDCi, αναρτήσεις υψηλής ταχύτητας και ανάλογα φρένα.

Ο διευθυντής του τμήματος Land Rover Classic, Tim Hannig, είπε: «Η ιδέα ενός Defender V8 είχε συζητηθεί το 2014, όταν ακόμα φτιάχναμε το Defender. Ξέραμε ότι υπήρχε η ζήτηση για ένα δυνατό και γρήγορο Defender». 

Με το Defender Works V8 ξεκινά μια χρονιά εορτασμών για τα 70χρονα του μοντέλου, η οποία θα κορυφωθεί αργότερα με την αποκάλυψη του ολοκαίνουργιου Defender.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Λάσπη, πέτρες και γκλαμουριά: 70 χρόνια Land Rover Defender

Η Jaguar Land Rover πέτυχε ρεκόρ ετήσιων πωλήσεων το 2017, με 621.109 αυτοκίνητα, σημειώνοντας μια αύξηση 7% σε σχέση με το 2016. Οι πωλήσεις της Jaguar αυξήθηκαν κατά 7%, στα 178.601 αυτοκίνητα, ενώ αυτές της Land Rover κατά 2%, στα 442.508 αυτοκίνητα.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube