Η Jeep ετοιμάζει μικρό 4x4;

Η Jeep ετοιμάζει μικρό 4x4;

Αυτό αναφέρεται σε ρεπορτάζ του έγκυρου Automotive News – Πιθανώς θα βασίζεται στο Panda 4x4.

Το μικρότερο σήμερα Jeep, το Renegade, παρά τη σχετικά υψηλή τιμή του και τα αρχικά προβλήματα με το 9άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF, έχει εξελιχθεί σε εμπορική επιτυχία ανά τον κόσμο.

Λόγω της επιτυχίας αυτής, η Jeep είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει ένα ακόμα μικρότερο μοντέλο μέσα στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του Automotive News.

Όπως αναφέρει το έγκυρο Μέσο, έρχεται ένα «Jeep της κατηγορίας Α», ένα μοντέλο εισόδου στην γκάμα της φίρμας, το οποίο «θα πωλείται αποκλειστικά εκτός της Β. Αμερικής» όπου τα μικρά αυτοκίνητα είναι πιο δημοφιλή.

Στο ρεπορτάζ δεν δίνεται ούτε όνομα για το μικρό μοντέλο, ούτε χρονολογία παρουσίασης, ούτε τεχνικές πληροφορίες. Αν όμως το ρεπορτάζ επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για το μικρότερο μοντέλο στην ιστορία της φίρμας. Κι αν δούμε το πράγμα λογικά, το πιο πιθανό είναι να βασίζεται στο υπάρχον και επιτυχημένο FIAT Panda 4x4.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το FIAT Panda 4x4 Cross 1.3 MTJ 95PS

To μικρό ιταλικό μοντέλο είναι προϊόν του ομίλου FCA, ανήκει στην κατηγορία Α, είναι τετρακίνητο και τα μηχανικά του μέρη είναι αρκετά φθηνά ώστε η τιμή του μικρού Jeep να κρατηθεί χαμηλά για να μπορεί να διατεθεί σε αγορές που ζητούν μικρά αυτοκίνητα. Και φυσικά ένα τέτοιο μοντέλο δεν θα μπορούσε να διατεθεί στην αμερικανική αγορά.

Στο ίδιο άρθρο, το Automotive News επιβεβαιώνει ότι ετοιμάζεται και η ναυαρχίδα της Jeep, το Wagoneer/Grand Wagoneer, που όπως λέει «θα μοιράζεται την πλατφόρμα του υπάρχοντος [φορτηγού] Ram 1500». Με άλλα λόγια, θα είναι ένα πραγματικό 4x4 εκτός δρόμου, με ξεχωριστό πλαίσιο. Θα παρουσιαστεί στα μέσα του 2019.

[Πηγή: Automotive News]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Jeep Renegade Trailhawk

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube