Η Jaguar XE θα φτιάχνεται στην Κίνα

Η Jaguar XE θα φτιάχνεται στην Κίνα

Η νέα ΧΕ θα είναι το πρώτο μοντέλο της Jaguar που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της φίρμας στο Changshu της Κίνας.

Η νέα Jaguar XE δεν είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας που βάζει στόχο το Audi A4, την BMW 3 Series και τη Mercedes-Benz C-Class. Είναι όμως το πρώτο που θα κατασκευάζεται στην Κίνα.

Αν και είναι ακόμα άγνωστο το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η παραγωγή της, το σίγουρο είναι ότι η Jaguar XE θα κατασκευάζεται στο Changshu, δίπλα στα Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport. Η παραγωγή κάποιων αυτοκινήτων στην Κίνα είναι μέρος των πλάνων της Jaguar για λανσάρισμα τριών νέων μοντέλων ως το 2016. Μετά το λανσάρισμα της νέας ΧΕ στις ευρωπαϊκές αγορές τον ερχόμενο Μάιο η Jaguar θα παρουσιάσει τη νέα XF αλλά και ένα μεσαίο crossover.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις όταν ολοκληρωθεί η γκάμα της, η Jaguar θα πουλάει 200.000 αυτοκίνητα ετησίως. Περίπου 130.000 από αυτά θα κατασκευάζονται στην Κίνα, εξαντλώντας την παραγωγικότητα του εργοστασίου εκεί. Μέσα στο 2016 άλλωστε θα ξεκινήσει να λειτουργεί και άλλο ένα νέο εργοστάσιο της Jaguar-Land Rover, στην Itatiaia της Βραζιλίας. Ο στόχος είναι οι δύο εταιρίες να πουλάνε 850.000 αυτοκίνητα ετησίως το 2020, οπότε οι παραγωγικές μονάδες τους αυξάνονται εγκαίρως ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις μελλοντικές απαιτήσεις.

[Πηγή Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube