Η Jaguar F-Type και σε τετρακίνητες εκδόσεις [video]

Η Jaguar F-Type και σε τετρακίνητες εκδόσεις [video]

Οι φήμες για την ύπαρξη και τετρακίνητων εκδόσεων του νέου coupe της Jaguar επιβεβαιώθηκαν με το λανσάρισμα της F-Type R AWD.

Η οικογένεια της Jaguar F-Type αποτελείται σήμερα από έξι μοντέλα, τρεις εκδόσεις Roadster και τρεις Coupe. Για το 2015 θα προστεθούν άλλες οκτώ εκδοχές στη γκάμα, και μια από αυτές είναι η τετρακίνητη F-Type R.

Η Jaguar δεν έχει αποκαλύψει ακόμα αν ο 5λιτρος υπερτοφοδοτούμενος V8 της πισωκίνητης έκδοσης θα αποδίδει 550 ίππους και στην τετρακίνητη. Ανακοίνωσε όμως ότι η F-Type R AWD χρειάζεται 3,9’’ για την επιτάχυνση από στάση ως τα 60 mph (96 km/h), δηλαδή 0,1’’ λιγότερο από την πισωκίνητη. Η τελική της παραμένει αμετάβλητη στα 300 km/h.

Η F-Type R AWD είναι μόνο μια από τις οκτώ νέες εκδόσεις της F-Type που πρόκειται να παρουσιαστούν στο Los Angeles Auto Show στις 19 Νοεμβρίου και να διατεθούν στην αγορά από τις αρχές του 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής θα δούμε τετρακίνηση και σε συνδυασμό με άλλους κινητήρες και χειροκίνητο κιβώτιο σε κάποιες εκδόσεις, αντί για το αυτόματο 8άρι που εφοδιάζει κάθε F-Type σήμερα. Πιθανότατα η γκάμα θα αποκτήσει και χαμηλότερο κατώφλι, με υιοθέτηση του νέου 2λιτρου κινητήρα turbo της οικογένειας Ingenium που γνωρίσαμε στη Jaguar XE.

[Πηγή: Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube