Η Ferrari έφτιαξε μια 458 με κινητήρα V12 από LaFerrari;

Η Ferrari έφτιαξε μια 458 με κινητήρα V12 από LaFerrari;

Μια μυστηριώδης Ferrari, που εμφανίστηκε σε λογαριασμό καλού πελάτη της εταιρίας στο Instagram, φαίνεται να είναι μια 458 με κινητήρα από LaFerrari.

Η Ferrari μας έχει συνηθίσει σε ειδικές κατασκευές για εκλεκτούς πελάτες της, μέσω του τμήματος Special Projects. Ωστόσο πρόκειται πάντα για αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν το πλαίσιο και τον κινητήρα ενός μοντέλου παραγωγής.

Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό που σταδιακά αποκαλύπτεται εδώ και μία εβδομάδα σε προσωπικό λογαριασμό στο Instagram προκαλεί πολλά ερωτηματικά, και ούτε οι πιο φανατικοί φίλοι της Ferrari δεν μπορούν να είναι σίγουροι για το τί ακριβώς είναι και πώς λέγεται. Εννοείται ότι από την πλευρά της εταιρίας δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση ακόμα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο άνθρωπος που υπογράφει ως Greg B. στο Instagram και στο forum FerrariChat, είναι ένας νέος επιχειρηματίας με μια απίστευτη συλλογή αυτοκινήτων. Αυτή περιλαμβάνει από Alfa Romeo 8C Competizione, Ferrari F50 και Mercedes-AMG G63 6x6 μέχρι LaFerrari, Maserati MC12, Pagani Huayra BC, τρεις-τέσσερις Pagani Zonda, μεταξύ των οποίων και μια Zonda R κ.ά. Επίσης είναι μέλος των προγραμμάτων XX και F1 Clienti της Ferrari, οδηγώντας στα αντίστοιχα events μια 599XX και ένα μονοθέσιο F1 της φίρμας. Σίγουρα λοιπόν είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να αποκτήσει... τα πάντα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Απίστευτη συλλογή 430 αυτοκινήτων συγκεντρώνει €50 εκατ. σε δημοπρασία

Για το τελευταίο του απόκτημα, η πρώτη φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram προκάλεσε αμέσως το ενδιαφέρον των φίλων της Ferrari και όχι μόνο. Ήταν η σιλουέτα ενός αυτοκινήτου με κινητήρα στο κέντρο, καλυμμένη με κόκκινο πανί, μέσα στο ατελιέ της Ferrari. Η μόνη πληροφορία που συνόδευε την ανάρτηση, ήταν ότι το αυτοκίνητο δεν φοράει κινητήρα V8. Αρκετοί υπέθεσαν λοιπόν ότι πρόκειται για κάποια έκδοση της LaFerrari, αφού αυτή είναι το μοναδικό σύγχρονο κεντρομήχανο μοντέλο της Ferrari με διαφορετικό κινητήρα (V12).



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη Ferrari 458 Speciale [video]

Η διάψευση ήρθε λίγες μέρες αργότερα, με νέα ανάρτηση του Greg B. «Δεν είναι V8 και δεν είναι LaFerrari», έγραψε στο συνοδευτικό κείμενο της δεύτερης φωτογραφίας, που αυτή τη φορά αποκάλυπτε -καλυμμένο- το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Για να πούμε την αλήθεια, οι διαστάσεις του φαίνονται αρκετά μικρότερες από αυτές της LaFerrari. Οπότε κάποιοι άρχισαν να υποπτεύονται ότι κάτω από το σεντόνι κρύβεται η τελική μορφή της επερχόμενης μικρής Ferrari Dino, που αναμένεται να φοράει κινητήρα V6. Και ότι ήταν η πρώτη παρουσίασή της σε δυνητικούς πελάτες, αρκετούς μήνες πριν παρουσιαστεί επίσημα.



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη Ferrari 488 Spider [video]

Με την τρίτη του σχετική ανάρτηση, ο Greg B. έριξε φως στο θέμα του κινητήρα, άφησε όμως στο σκοτάδι όλα τα υπόλοιπα... Βλέπουμε το πίσω μέρος μιας Ferrari 458, μέσα στο engine bay όμως βρίσκεται ο κινητήρας V12 της LaFerrari! Με την πιθανότητα να βγει νέα έγκριση τύπου για ένα τέτοιο μοντέλο από το μηδέν να είναι πολύ μικρή, το πιο ασφαλές συμπέρασμα αυτή τη στιγμή είναι ότι πρόκειται για ένα μοντέλο που δεν θα έχει πινακίδες κυκλοφορίας. Μια ειδική κατασκευή για χρήση πίστας, όπως τα μοντέλα ΧΧ. Σε αυτό συνάδει και η ύπαρξη εξωτερικών ασφαλειών για το κάλυμμα του κινητήρα, όμως η αλήθεια είναι ότι θα περιμέναμε ένα τέτοιο μοντέλο να έχει και μια μεγάλη πίσω αεροτομή.



Αυτό που συζητιέται έντονα τώρα είναι ότι δεν πρόκειται για κάποιο μοντέλο φτιαγμένο από το μηδέν, αλλά για κάποιο παλιό «μουλάρι» της εταιρίας. Είναι γνωστό ότι η αρχική εξέλιξη του κινητήρα της LaFerrari είχε γίνει σε κατάλληλα τροποποιημένες 458. Ίσως αυτή είναι μια από αυτές, η οποία πλέον, τόσα χρόνια μετά την παρουσίαση της LaFerrari, μπορεί να βγει προς πώληση. Χωρίς έγκριση τύπου για χρήση στο δρόμο φυσικά, παρά μόνο σε πίστα.

Περισσότερα για αυτή την περίεργη 458 θα μάθουμε όταν τελειώσει το μαρτύριο της σταγόνας στο οποίο έχει αποφασίσει να υποβάλει όλους τους φίλους της φίρμας ο Greg B.

[Πηγή: FerrariChat]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube