Η εξηλεκτρισμένη γκάμα Ioniq της Hyundai

Η εξηλεκτρισμένη γκάμα Ioniq της Hyundai

Το νέο Ioniq είναι το μόνο μοντέλο στον κόσμο που διατίθεται με τρία εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα, για χαμηλούς ή μηδενικούς ρύπους.

Το Ioniq κατασκευάζεται σε τρεις εκδόσεις: υβριδική, επαναφορτιζόμενη (plug-in) υβριδική και πλήρως ηλεκτρική.

Οι εκδόσεις Hybrid και Plug-In έχουν τον νέο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα Kappa 1.6 GDI, άμεσου ψεκασμού, που αποδίδει 105 PS και 15,0 kgm ροπής, και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, διπλού συμπλέκτη.

Στο Ioniq Hybrid, ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 44 PS και 17,3 kgm ροπής, και τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου-πολυμερούς των 1,56 kWh η οποία είναι τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα. Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος είναι 141 PS και η ροπή του 27,0 kgm, δίνοντας στο Ioniq Hybrid τελική ταχύτητα 185 km/h και εκπομπές CO2 στα 79 g/km.

To Ioniq Plug-In έχει ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 50 km, χάρη σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου-πολυμερούς των 8,9 kWh. O ηλεκτροκινητήρας του των 61 PS λειτουργεί σε συνεργασία με τον βενζινοκινητήρα 1.6 GDI για να μειώσει τις εκπομπές CO2 στα μόλις 32 g/km.

Το Ioniq Electric έχει μια ακόμη μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου-πολυμερούς με χωρητικότητα 28 kWh, η οποία τροφοδοτεί ένα επίσης μεγάλο ηλεκτρικό μοτέρ των 120 PS και 30,1 kgm, που κινεί τους εμπρός τροχούς μέσω ενός κιβωτίου (μειωτήρα) 1 σχέσης. Το ηλεκτρικό Ioniq φτάνει τα 165 km/h και μπορεί να καλύψει έως και 250 km με μία πλήρη φόρτιση.

Οι γαλάζιες πινελιές στα Ioniq Hybrid και Ioniq Plug-In τα διαφοροποιούν από το Ioniq Electric, που έχει διακοσμητικά στο χρώμα του χαλκού.

Στον στάνταρ ή έξτρα εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα Android Auto, Apple CarPlay, Tom Tom live services, η ασύρματη φόρτιση για smartphones, ο ηλεκτρονικός TFT πίνακας οργάνων 7” κι ένα πακέτο οδηγικών βοηθημάτων που περιλαμβάνει συστήματα Autonomous Emergency Braking, Blind Spot Detection, Lane Keep Assist, Rear Cross Traffic Alert και Smart Cruise Control.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube