Η επιστροφή της Subaru με το WRX Concept [video]

Η επιστροφή της Subaru με το WRX Concept [video]

Το Subaru WRX Concept είναι απλώς ένα πρωτότυπο το οποίο, σύμφωνα με την εταιρία, δεν πρόκειται να φτάσει στην παραγωγή ως έχει. Όμως η σχεδιαστική γλώσσα που λανσάρει σίγουρα θα βρει εφαρμογή στο μελλοντικό WRX παραγωγής.

Φαίνεται ότι η Subaru έχει αποφασίσει το WRX να μην είναι πλέον μια βελτιωμένη έκδοση του συμβατικού Impreza, αλλά ένα εντελώς διαφορετικό σε εμφάνιση και ουσία αυτοκίνητο. Το Subaru WRX Concept που παρουσιάστηκε στην Έκθεση της Νέας Υόρκης, είναι ένα εντελώς καινούργιο σχέδιο με πολύ δυναμική εμφάνιση και χαμηλή γραμμή οροφής που παραπέμπει σε τετράθυρο κουπέ. Έχει μήκος 4,52 m, δηλαδή λίγο μικρότερο από το υπάρχον Impreza STi Sedan. Όμως με πλάτος 1,89 m είναι σχεδόν 10 cm φαρδύτερο ενώ ταυτόχρονα είναι και 8 cm πιο χαμηλό (1,39 m). Οι διαστάσεις έθεσαν τις προϋποθέσεις για μια πολύ επιθετική εμφάνιση, και οι σχεδιαστές δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Το μπλε χρώμα, με λίγη παραπάνω «πέρλα» που δεν θα αρέσει σε όλους, και ο μεγάλος αεραγωγός του καπό που ανέκαθεν χαρακτήριζαν τα Subaru Impreza WRX και STi είναι από τα λίγα στοιχεία που συνδέουν το νέο πρωτότυπο της Subaru με το παρελθόν.

Δυστυχώς η Subaru δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του WRX Concept. Περιμένουμε όμως το WRX παραγωγής να αποδίδει κοντά στα 300 PS από έναν 2λιτρο και, φυσικά, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα μπόξερ. Κι αν βρει εύκολα το δρόμο για την καρδιά των φίλων των ράλι, για να πετύχει και εμπορικά θα πρέπει να ανταγωνιστεί στα ίσια τις δύο νέες, δυνατές παρουσίες στην κατηγορία των σπορ τετρακίνητων σεντάν: το Audi S3 Sedan και τη Mercedes-Benz CLA45 AMG.

Δείτε παρακάτω το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Subaru. Είναι εξ’ ολοκλήρου φτιαγμένο σε υπολογιστή, όμως καταφέρνει να μας ανοίξει την όρεξη για το real thing που θα ακολουθήσει, άγνωστο πότε.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube