Η έκδοση RS του νέου TT μπορεί να έχει πάνω 420 ίππους

Η έκδοση RS του νέου TT μπορεί να έχει πάνω 420 ίππους

Περιμένετε και θα δείτε, λένε οι μηχανικοί της Audi για την κορυφαία έκδοση του νέου Audi TT.

Η Audi μας είχε προϊδεάσει για την επικείμενη κορυφαία έκδοση του νέου TT στην Έκθεση της Γενεύης, με την παρουσίαση του Audi TT quattro sport concept (φωτο).

Ο προάγγελος της κορυφαίας έκδοσης του νέου TT διαθέτει 2λιτρο 4κύλινδρο TFSI κινητήρα απόδοσης 420 ίππων και 45,9 kgm ροπής, χαρίζοντάς του την εντυπωσιακή αναλογία των 210 ίππων ανά λίτρο. Συνδυάζεται με το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη s tronic, στροφάρει μέχρι τις 7.200 r.p.m. και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,7 sec.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι ο όμιλος VW πιέζει τον 2λιτρο TFSI στα άκρα του, μιας και η VW ετοιμάζει έκδοση EVO του Golf R με ισχύ κοντά στους 370 ίππους. Οι μηχανικοί όμως της Audi θέλουν ακόμα περισσότερα, μιας και το ίδιο κάνει και η Mercedes-Benz με τον δικό της 2λιτρο 4κύλινδρο κινητήρα.

Σε ερώτηση των άγγλων συνεργατών μας προς τους μηχανικούς της Audi, σε μία τεχνική παρουσίαση του νέου TT, για το εάν μπορούν να βγάλουν ακόμα περισσότερη δύναμη από τον 2λιτρο TFSI, η απάντηση τους ήταν, «Περιμένετε και θα δείτε, η εξέλιξη απαιτεί χρόνο».

Ακόμα, πηγή μέσα από την Audi ανέφερε ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο να φτάσει, που μπορεί, ο 2λιτρος TFSI σε αυτό το επίπεδο δύναμης (400+ PS), αλλά να είναι και αξιόπιστος.

Πέρα όμως από τα τεχνικά της κορυφαίας έκδοσης του νέου TT, η ίδια πηγή ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρχει και μια “σοβαρή” διαφορά στην δύναμη του νέου κορυφαίου TT και της νέας γενιάς του R8 που θα παρουσιαστεί του 2015.

[Πηγή: What Car?]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube