Η Datsun επιστρέφει στην αγορά με το χάτσμπακ Go [video]

Η Datsun επιστρέφει στην αγορά με το χάτσμπακ Go [video]

Μετά από 32 χρόνια απουσίας, η Datsun επιστρέφει στην αγορά με ένα οικονομικό χάτσμπακ που φέρει την χαρακτηριστική ονομασία Go

Ποντάροντας πολλά στην ανερχόμενη αγορά της Ινδίας, το γεγονός ότι η Datsun επέλεξε το Νέο Δελχί για την παρουσίαση του Go, κάθε άλλο τυχαία μπορεί να χαρακτηριστεί. Θα είναι από τις πρώτες αγορές που θα διατεθεί στις αρχές του 2014, με τιμή που δεν θα ξεπερνά για την βασική έκδοση τα 400.000 ρούπια –δηλαδή, λίγο πάνω από τα 5.000 ευρώ.

Το Go σκοπεύει να ανταγωνιστεί στην παγκόσμια αγορά μοντέλα όπως το Hyundai i10 και το Suzuki Alto. Σχεδιαστικά ακολουθεί τις κλασικές φόρμες των μικρών χάτσμπακ, με κύριο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό του να είναι η εξάγωνη μάσκα και το «νεύρο» που διατρέχει το πλάι του αμαξώματος, από τα εμπρός έως τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Όσον αφορά τα μοτέρ, το Go αρχικά θα διατεθεί στην αγορά με τον τρικύλινδρο 1.2 βενζινοκινητήρα του Nissan Micra, ο οποίος θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων.

Το πόσο σημαντικό θεωρείται τη νέα θυγατρική του το γκρουπ Renault-Nissan φαίνεται και από την παρουσίαση που έγινε από το CEO του ομίλου, Carlos Ghosn. "Η Datsun θα κάνει το όνειρο απόκτησης ενός αυτοκινήτου πραγματικότητα για πολύ κόσμο" ανέφερε ο Ghosn στην παρουσίαση του Go.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube