Η BMW σχεδιάζει ήδη το επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο των i Series

Η BMW σχεδιάζει ήδη το επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο των i Series

Με τα δυο πολυδιαφημισμένα μοντέλα της Σειράς i, να έχουν πάρει το δρόμο για την αγορά, η BMW εξετάζει ποιο θα είναι το επόμενο μοντέλο της.

Η BMW σκοπεύει πολύ σύντομα να επεκτείνει τη γκάμα της «οικολογικής» σειράς i. Σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους των Βαυαρών στο βρετανικό περιοδικό What Car?, η φίρμα ήδη εξετάζει προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί το επόμενο μοντέλο της, το οποίο εκτός απροόπτου θα ονομάζεται i5 και όπως υποδηλώνει και το όνομά του θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο i3 και το κουπέ i8.

Ο κυριότερος προβληματισμός της BMW είναι εάν θα ακολουθήσει την επιτυχία της Tesla, με το Model S και εξελίξει ένα καθαρόαιμο σεντάν μοντέλο ή θα ποντάρει στην επιτυχία των crossover στην ευρωπαϊκή αγορά.

«Αυτά είναι που συζητάμε αυτή την περίοδο, χωρίς ακόμα να έχουμε καταλήξει σε κάποια απόφαση», ανέφερε το στέλεχος. «Για να είμαι ακριβής, ακόμα δεν έχει παρθεί η απόφαση ότι το i5 ή όπως αλλιώς ονομαστεί, θα κατασκευαστεί. Αρκετοί ωστόσο πιστεύουμε ότι πρέπει. Αφού δοθεί το πράσινο φως θα πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα είναι ένα κλασικό σεντάν ή κάτι στο οποίο οι επιβάτες θα κάθονται λίγο ψηλότερα. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποφασίσουμε εάν το αυτοκίνητο θα είναι πλήρως ηλεκτρικό σαν το i3, αν θα διαθέτει θερμικό κινητήρα σε ρόλο range extender ή ακόμα, εάν θα είναι plug-in hybrid».

[Πηγή What Car?]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube