Η BMW ετοιμάζει 3πορτη X2 Sport;

Η BMW ετοιμάζει 3πορτη X2 Sport;

Η γερμανική εταιρία κατοχύρωσε το όνομα X2 Sport, προκαλώντας υποψίες ότι ετοιμάζει και μια σπορ, 3πορτη έκδοση του crossover Χ2.

Όπως έχει ήδη διαρρεύσει η BMW ετοιμάζει άλλο ένα μοντέλο για τη γκάμα των crossover και των SUV της, με την ονομασία Χ2, ενώ πρόσφατα κατοχύρωσε και το όνομα Χ2 Sport.

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι η BMW Χ2 θα βασίζεται στην πλατφόρμα UKL, στην οποία ήδη πατάει το νέο Mini και η BMW 2 Series Active Tourer. Και ότι θα αποτελεί μια παραλλαγή της Χ1 με πιο σπορ εμφάνιση και χαρακτήρα, στο πρότυπο των αντίστοιχων Χ4 και Χ6. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι αν θα διαθέτει 5πορτο ή 3πορτο αμάξωμα.

Φαίνεται όμως πως η σωστή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι «και τα δύο». Η κατοχύρωση του ονόματος Χ2 Sport από τη γερμανική φίρμα ίσως φανερώνει ότι έτσι θα λέγεται η πιο σπορ, 3πορτη εκδοχή του μοντέλου, ενώ η συμβατική Χ2 θα είναι 5πορτη. Σε κάθε περίπτωση το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων και τους νέους 3κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel 1.500 cc της BMW.



Έχουμε πάντως ακόμα αρκετό καιρό μέχρι να μας απασχολήσουν στην πράξη όλα τα παραπάνω, αφού λανσάρισμα της BMW X2 έχει προγραμματιστεί για το 2017.

[Πηγή: BMW Blog / Renderings: Theophilus Chin]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube