Η Bienville Legacy Motorcycle των 300 PS στο Goodwood

Η Bienville Legacy Motorcycle των 300 PS στο Goodwood

Ένα κομψοτέχνημα των δύο τροχών με αστρονομική ιπποδύναμη, η αμερικανική Bienville Legacy Motorcycle θα κάνει το ντεμπούτο της στο Goodwood Festival of Speed.

Οι Αμερικανοί, κατά ένα περίεργο τρόπο έχουν τον τρόπο τους με τις μοτοσικλέτες στον τομέα του σχεδιασμού. Και θα τολμούσαμε να πούμε πως κάποιες από αυτές είναι πραγματικά γλυπτά.

Το τελευταίο δημιούργημα της εκείθεν του Ατλαντικού όχθης ακούει στο όνομα Bienville Legacy Motorcycle και πρόκειται για μια μοτοσικλέτα-καταδιωκτικό. Αρκεί να αναφέρουμε ότι το μοτέρ της, ένα Motus V4 των 1.645 cc με ψεκασμό αποδίδει μέγιστη ισχύ περίπου 300 PS. Τo νούμερο αυτό είναι τεράστιο ακόμη και για 1.600άρια αυτοκίνητα, αλλά αν αναλογιστούμε ότι μια μοτοσικλέτα ζυγίζει το ένα πέμπτο του βάρους ενός αυτοκινήτου, τότε το νούμερο ακούγεται αστρονομικό.

Βέβαια, για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, ο υγρόψυκτος κινητήρας της Bienville Legacy αποδίδει 187 PS, αλλά ανεβαίνει στους 300 με ένα έξτρα κομπρέσορα και στοιχειώδες tuning.

Εξίσου εντυπωσιακή με την απόδοση είναι και ο σχεδιασμός της, σε μια πολύ ταιριαστή μίξη σύγχρονων και ρετρό στοιχείων, με προσεχτική κατασκευή και υψηλή φροντίδα στη συναρμολόγηση. Ένα σύνολο που θυμίζει κάτι από τα κομψοτεχνήματα που κατασκευάζουν οι Ελβετοί ωρολογοποιοί.

Τα πάντα πάνω στη μοτοσικλέτα είναι ανθρακονημάτινα: Τέσσερα ανθρακονημάτινοι βραχίονες για την ανάρτηση, ανθρακονημάτινες ζάντες, ένα μονό ανθρακονημάτινο φύλλο σούστας και ανθρακονημάτινες λάμες, έτσι ώστε να βελτιώσετε την ανάρτηση με άπειρους τρόπους. Έτσι εξοικονομείς αναρτώμενη και μη αναρτώμενη μάζα, κάτι που με τη σειρά του κάνει τη μοτοσικλέτα τρομαχτικά γρήγορη.

Η Bienville Legacy Motorcycle θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Goodwood Festival of Speed και θα οδηγηθεί στη εμβληματική ανάβαση των 1,8 km από τους Jim Jacoby και Scott Miller, τους ιδρυτές της American Design and Mastercraft, την εταιρεία που κατασκεύασε τη μοτοσικλέτα.

[Πηγή admci]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube