Η Aston Martin ετοιμάζει σκληροπυρηνική V8 Vantage

Η Aston Martin ετοιμάζει σκληροπυρηνική V8 Vantage

Η Aston Martin GT8 θα είναι ένα καθαρόαιμο σπορ μοντέλο δρόμου, στο πρότυπο της Porsche 911 GT3 RS.

Μετά την Aston Martin GT12, άλλο ένα μοντέλο με καθαρόαιμο σπορ χαρακτήρα θα προστεθεί στη γκάμα της βρετανικής εταιρίας, αυτή τη φορά με κινητήρα V8.

Η Aston Martin GT8, όπως φαίνεται ότι θα ονομάζεται, είναι ένα μοντέλο πολύ περιορισμένης παραγωγής, αφού δεν θα κατασκευαστούν πάνω από 150. Δεν έχουμε δει ακόμα τη μορφή της σε φωτογραφία, παρά μόνο ένα σκίτσο. Όμως η Aston Martin έχει ήδη στείλει προσκλήσεις σε εκλεκτούς πελάτες της για την πριβέ πρώτη παρουσίασή της, η οποία θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, οπότε δεν περιμένουμε ότι θα έχουν μείνει και πολλές απούλητες σε μερικές μέρες από σήμερα.

Από τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει προς το παρόν γνωρίζουμε ότι η Aston Martin GT8 θα είναι η ελαφρύτερη έκδοση παραγωγής της V8 Vantage που κυκλοφόρησε ποτέ. Για να το πετύχει αυτό θα γίνεται εκτενής χρήση ανθρακονημάτων, τιτανίου και αλουμινίου όπου είναι εφικτό. Έτσι αναμένεται να χρειάζεται λιγότερα από 4,5’’ για το 0-100 km/h. Οι φήμες λένε ότι θα προσφέρεται και με χειροκίνητο κιβώτιο επτά σχέσεων, πέρα από το αυτόματο Sportshift.

Η τιμή της Aston Martin GT8 στο Ην. Βασίλειο θα ξεκινάει από τις £170.000 (€212.000). Και λένε «θα ξεκινάει», γιατί θα υπάρχουν πολλά ακριβά έξτρα αξεσουάρ για την εξατομίκευση και την περαιτέρω βελτίωσή της, οπότε oι περισσότεροι αγοραστές θα πληρώσουν αρκετά παραπάνω για να την αποκτήσουν.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube