Η ανανέωση του «Γκοτζίλα» [video]

Η ανανέωση του «Γκοτζίλα» [video]

Ο αρχιμηχανικός ο υπεύθυνος για το νέο Nissan GT-R σας αναλύει τη φιλοσοφία πίσω από την τελευταία έκδοση του R35.

Ο Hiroshi Tamura είναι ο υπεύθυνος για ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα επιδόσεων της τελευταίας δεκαετίας. Εδώ εξηγεί στο αμερικανικό περιοδικό Motor Trend πώς το προσωπικό του R32 GT-R τον βοήθησε να καταλάβει τη φιλοσοφία της σπορ ναυαρχίδας της Nissan μετά από μια βήμα-βήμα διαδικασία μετατροπής της σε ένα τέρας των 600 ίππων.  

Το νέο R35 GT-R αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο ίσως βήμα εμπρός μετά το ντεμπούτο της πρώτης έκδοσης, το 2007. Η ιπποδύναμη έχει αυξηθεί κατά 20 ίππους για να φτάσει τους 565, χάρη και σε ένα νέο σύστημα εξαγωγής από τιτάνιο.

Οι εξωτερικές αλλαγές είναι μικρές, αλλά κάνουν το νέο GT-R να δείχνει πιο φρέσκο. Η Nissan όμως επικεντρώθηκε κυρίως βελτίωση του εσωτερικού. Το ξανασχεδιασμένο ταμπλό έχει τώρα μόνο 11 διακόπτες, αντί για τους 27 του προηγούμενου μοντέλου, και μια νέα οθόνη αφής 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων.

Τα paddles αλλαγής ταχυτήτων είναι τώρα τοποθετημένα πάνω στο τιμόνι για πιο εύκολη χρήση στις στροφές, ενώ η Nissan έχει αναβαθμίσει την ποιότητα των υλικών της καμπίνας ώστε να κάνει το «όπλο» της να δείχνει σαφώς πιο premium και ακριβό.

Γενικά, το νέο Nissan GT-R είναι το μεγάλο αστέρι της φετινής New York Auto Show, που γίνεται αυτές τις μέρες στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Δείτε τώρα στο video τι έχει να σας πει για το νέο GT-R ο πνευματικός πατέρας του:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube