Δύο supercars από την Koenigsegg στη Γενεύη

Δύο supercars από την Koenigsegg στη Γενεύη

Την 3η Μαρτίου, την ημέρα δηλαδή που η Διεθνής Έκθεση της Γενεύης ανοίγει τις πόρτες της στον Τύπο, επέλεξε η Koenigsegg για να λανσάρει δύο νέα supercars.

Το πρώτο θα είναι μια έκδοση του Agera με την ονομασία RS. Από το όνομα και μόνο μπορούμε να υποθέσουμε ότι το Agera RS θα τοποθετείται ανάμεσα στις εκδόσεις R και One:1.

Η πρώτη αποδίδει 1.140 ίππους ενώ η δεύτερη 1.360, κάτι που σε συνδυασμό με το βάρος των 1.360 kg δικαιολογεί το όνομά της, μια και έχει μόλις 1 κιλό/ίππο!

Δεδομένου ότι το One:1 ήταν εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής (μόλις έξι κομμάτια, μαζί με αυτό που παρουσιάστηκε πέρυσι στη Γενεύη), στο RS ο 5λιτρος υπερτροφοδοτούμενος V8 θα ξεπερνά τα 1.140 PS της (εικονιζόμενης) έκδοσης R. Μένει να δούμε κατά πόσο...

Το δεύτερο μοντέλο ονομάζεται Regera και η Koenigsegg το χαρακτηρίζει ως «megacar» - κάτι που είχε κάνει και με το One:1, θέλοντας να δείξει ότι τοποθετείται πάνω από τα υπόλοιπα supercars.

Μια και πάλι η Koenigsegg δεν έδωσε καμία περαιτέρω πληροφορία, υποθέτουμε ότι θα πρόκειται για ένα ακόμα hypercar περιορισμένης παραγωγής που θα έχει στο στόχαστρο τις Porsche 918 Spyder, Ferrari LaFerrari και McLaren P1.

[Πηγή: Koenigsegg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube