Το drive.gr στην έκθεση του Ντιτρόιτ

Το drive.gr στην έκθεση του Ντιτρόιτ

Σε σχέση με τα Ευρωπαϊκά Σαλόνια Αυτοκινήτου, το μόνο που έλλειπε από την πρώτη μέρα εκείνου του Ντιτρόιτ, ήταν ο «πανικός». Σου ενέπνεε αίσθηση της σίγουρης και ήρεμης δύναμης μιας αγοράς που έχει τεράστια δύναμη-δυναμική, και φυσικά το γνωρίζει. Και έγινε σαφές με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι η αμερικάνικη αυτοκινητική πραγματικότητα αλλάζει. Τί καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό από τα τεράστια pick up των 3,5 τόνων, με υβριδική ή και ηλεκτρική τεχνολογία; Αυτός θα μπορούσε να είναι και ο ορισμός της έννοιας του οξύμωρου.

Από τα αυτοκίνητα παραγωγής, περίοπτη θέση κατείχε η ανανεωμένη Mercedes-Benz E-Class. Σύμφωνα με τη Mercedes-Benz οι αλλαγές και οι βελτιώσεις της είναι τόσο πολλές και σοβαρές που κάνουν αυτό το facelift το πιο σημαντικό που έχει κάνει ποτέ η εταιρεία. Το παρόν έδωσε ολόκληρη η γκάμα, δηλαδή η σεντάν, η βάγκον, η κουπέ, η ανοιχτή και φυσικά η κορυφαία E63 AMG που για πρώτη φορά θα διατίθεται και τετρακίνητη.
Από τα πρωτότυπα, το πιο ενδιαφέρον ήταν το Honda Urban SUV, δηλαδή ένα μοντέρνο και κόμπακτ crossover που βασίζεται στο Jazz. Η έγκριση για την παραγωγή του έχει ήδη δοθεί και στην Ευρώπη αναμένεται το δεύτερο μισό του 2014.
Εξαιρουμένων των άκρως εντυπωσιακών και τερατωδών διαστάσεων «trucks», το Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον έκλεψαν μοντέλα που έχουν ακαδημαϊκό ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Η νέα Corvette που αναβιώνει και το όνομα Stingray, η BMW M6 GranCoupe και το πρωτότυπο της Σειράς 4, το Audi SQ5 και η κορυφαία έκδοση John Cooper Works του Mini Paceman ήταν τα σημαντικότερα από αυτά.
Ωστόσο η αυλαία των παρουσιάσεων πέφτει σήμερα, με πιο ξεχωριστή εκείνη του ολοκαίνουργιου Lexus IS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube