Δοκιμές εξέλιξης για τη νέα Porsche 911 R

Δοκιμές εξέλιξης για τη νέα Porsche 911 R

Η νέα Porsche 911 R θα διαθέτει τον ατμοσφαιρικό κινητήρα της 911 GT3, αλλά με χειροκίνητο κιβώτιο και λιγότερα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Τώρα που οι Porsche 911 GT3 και GT3 RS διατίθενται μόνο με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK, όσοι προτιμούν λεβιέ και συμπλέκτη σε μια σκληροπυρηνική 911 έχουν μείνει παραπονεμένοι. Αυτό θα αλλάξει σύντομα με τη νέα 911 R.

Εδώ και καιρό κυκλοφορούν φήμες για μια επερχόμενη έκδοση R της Porsche 911, προς τιμήν της θρυλικής, ελαφρωμένης 911R του 1967. Σήμερα ίσως βλέπουμε για πρώτη φορά ένα αυτοκίνητο εξέλιξης του μοντέλου να πραγματοποιεί δοκιμές στον δρόμο. Πιστή στις μέχρι τώρα περιγραφές, η R μοιάζει σαν μια 911 GT3 που έχει χάσει την αεροτομή της, και αντ’ αυτής έχει έναν ευδιάκριτο αεροδυναμικό διαχύτη κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Η 911 R θα φοράει το ατμοσφαιρικό κινητήρα 3,8 lt της GT3, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα αν η ισχύς του θα παραμείνει στα 475 PS ή θα μειωθεί για λόγους διαφοροποίησης. Η σημαντική διαφορά ωστόσο είναι ότι εδώ το μοτέρ θα συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, που θα μεταφέρει την κίνηση φυσικά στους πίσω τροχούς. Λέγεται μάλιστα ότι χάρη στην εκτενή δίαιτα και τον περιορισμένο εξοπλισμό, η R θα ζυγίζει σημαντικά λιγότερο από τα 1.430 kg της GT3.

Το λανσάρισμα της νέας Porsche 911 R αναμένεται να γίνει μέσα στο 2016. Θα είναι μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, με τις πληροφορίες να μιλάνε για 600 κομμάτια, τα οποία βέβαια πιθανότατα έχουν πουληθεί ήδη...

[Πηγή: Worldcarfans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube