Δοκιμάζεται η νέα Porsche 718 Boxster GTS

Δοκιμάζεται η νέα Porsche 718 Boxster GTS

Η έκδοση GTS της Porsche 718 Boxster θα έχει διακριτικές αισθητικές αλλαγές και ισχύ αυξημένη σε περισσότερους από 370 ίππους.

Από το τέλος του 2017, στην κορυφή της γκάμας της Porsche 718 Boxster θα βρεθεί και πάλι μια έκδοση GTS, ενώ το ίδιο θα συμβεί λίγο αργότερα και με την αντίστοιχη 718 Cayman.

Μετά την ανανέωση που υπέστη η Porsche Boxster το καλοκαίρι του 2016, όταν μαζί με την Cayman μετονομάστηκαν σε 718, η γκάμα περιορίστηκε στην απλή Boxster, με δίλιτρο τούρμπο 300 ίππων, και στην Boxster S, με 2,5λιτρο τούρμπο 350 ίππων. Σύντομα όμως, στην κορυφή της γκάμας θα ξαναβρεθεί μια έκδοση GTS. Πρόσφατα, μία ελάχιστα καμουφλαρισμένη 718 Boxster GTS εντοπίστηκε να πραγματοποιεί τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης στο Nürburgring.

Σε επίπεδο εμφάνισης, η σημαντικότερη διαφορά εντοπίζεται στον εμπρός προφυλακτήρα, όπου ένα νέο αεροδυναμικό στέλεχος, σε μαύρο χρώμα, καταλαμβάνει σχεδόν όλο το πλάτος του. Στο πλάι και πίσω δύσκολα εντοπίζεις διαφορές, αν και κατά πάσα πιθανότητα στην 718 Boxter GTS παραγωγής τόσο οι απολήξεις της εξάτμισης όσο και οι ζάντες, θα χαρακτηρίζονται από το μαύρο χρώμα τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Porsche 718 Boxster

Στη θέση του ατμοσφαιρικού 6κύλινδρου των 3,4 lt και 340 PS της προηγούμενης Boxster GTS πλέον βρίσκεται ο νέος 4κύλινδρος 2,5λιτρος τούρμπο. Η ισχύς του αναμένεται να αυξηθεί από τους 350 ίππους της Boxster S σε περισσότερους από 370 PS. Η έκδοση θα διατίθεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο όσο και με PDK. Στη δεύτερη περίπτωση, για το 0-100 km/h ίσως χρειάζεται και μόλις 4,2ʺ. Η ανάρτηση PASM και το πακέτο Sport Chrono θα είναι στάνταρ και σε αυτή τη GTS.

Η επίσημη παρουσίαση της Porsche 718 Boxster GTS, αλλά και της κλειστής εκδοχής της, της Cayman GTS, θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στην Έκθεση Φρανκφούρτης. Τα βιβλία παραγγελιών θα ανοίξουν πριν το τέλος του έτους, και τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους στις αρχές του 2018.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube