Dodge: Θα βγάλει τη δική της έκδοση της Alfa Romeo Tonale

Dodge: Θα βγάλει τη δική της έκδοση της Alfa Romeo Tonale

Το Dodge Hornet θα χρησιμοποιεί τα μηχανικά μέρη της Alfa Romeo Tonale.

Μπορεί η Dodge να έχει μείνει με τρία μοντέλα στη γκάμα της - τα αειθαλή Challenger, Charger και Durango - όμως αυτό θα αλλάξει σύντομα καθώς το 2022 η αμερικανική φίρμα θα κυκλοφορήσει ένα ακόμη C-SUV βασισμένο στην Alfa Romeo Tonale! 

Το επερχόμενο μοντέλο θα λέγεται Dodge Hornet - όπως και το πρωτότυπο του 2006 - καθώς η FCA από τον Μάρτιο του 2020 έχει ανανεώσει τα δικαιώματα του συγκεκριμένου ονόματος. Θα παράγεται στο εργοστάσιο Pomigliano D'Arco στη Νάπολη μαζί με την Alfa Romeo Tonale και το FIAT Panda. Σε αντίθεση με το ιταλικό αδερφάκι του, ο Dodge Hornet θα κυκλοφορεί αποκλειστικά στην αγορά των ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Καθυστερεί η πρεμιέρα της Alfa Romeo Tonale;

Εκτός από την πλατφόρμα, τα δύο SUV θα μοιράζονται τον τούρμπο βενζινοκινητήρα 2,0 lt και πιθανότατα το plug-in hybrid σύστημα κίνησης. Να θυμίσουμε πως η πρεμιέρα της Tonale φαίνεται πως καθυστέρησε, προκειμένου να αυξηθεί η ισχύς και να βελτιωθούν οι επιδόσεις με πρωτοβουλία του νέου CEO, Jean Philippe Imparato.

Δεδομένου ότι η Alfa Romeo Tonale θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2022, είναι πιθανό να δούμε το συγγενικό Dodge Hornet μέσα στο επόμενο έτος, τουλάχιστον σε μορφή πρωτοτύπου.

[Πηγή: Passione Auto Italiane μέσω Carbuzz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube