Δικτάτορες όλου του κόσμου, ιδού το ιδανικό για σας αυτοκίνητο! [video]

Δικτάτορες όλου του κόσμου, ιδού το ιδανικό για σας αυτοκίνητο! [video]

Ένα επιχρυσωμένο, θωρακισμένο SUV 1.600 ίππων, γεμάτο με δέρματα αλιγάτορα και φτιαγμένο στη Λετονία!

Ο Λετονός Leonard Yankelovich, RFE (Responsible for Everything, δηλ. Υπεύθυνος για Όλα) της DARTZ, μπορεί να φτιάξει οτιδήποτε για οποιονδήποτε – και το νέο Prombron Black Alligator το αποδεικνύει περίτρανα.

Η DARTZ έχει πλούσιο ιστορικό στην κατασκευή χυδαία πολυτελών θωρακισμένων αυτοκινήτων. To παρουσιάζει σε ένα αναμενόμενα ανισόρροπο δελτίο Τύπου, που διηγείται τη σοβιετική ιστορία με όρους και συντακτικό hip-hop:

RAPPER’S DELIGHT & BIRTH OF THE OPULENT ARMORED CAR
(Η χαρά του ράπερ και η γέννηση του υπερπολυτελούς θωρακισμένου αυτοκινήτου)

Σχεδόν εκατό χρόνια πριν, τον Οκτώβρη του 1917, ένας funky τύπος ονόματι Vladimir Ulyanov, αλλιώς LEN:IN, ξεκίνησε μια συνήθεια που είναι σήμερα η αγαπημένη των καλλιτεχνών rap και hip-hop.

Πήδηξε μέσα σε ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο και άρχισε να ραπάρει, να ραπάρει πολεμικά. Είχε πολλά ραπάδικα bars από τους διαβόητους K MarXXX και F EngelZ, και πολύ γρήγορα το συγκρότημά του έγινε ο ηγέτης του ενός έκτου της Γης: της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την DARTZ; Το θωρακισμένο αυτοκίνητο, που ο LEN:IN χρησιμοποίησε στη ραπάδικη μάχη, ήταν φτιαγμένο στη Riga, στο RBVZ (Ρώσο-Βαλτικό) εργοστάσιο το οποίο από το 1869 εφοδίαζε τη βασιλική οικογένεια με χλιδάτα βαγόνια τρένου και αργότερα με αυτοκίνητα, από landaulet και convertible μέχρι πλήρως θωρακισμένα, με κανόνια.

Ακολουθώντας την γκανγκστερική παράδοση, ο LEN:IN κυριολεκτικά σκότωσε τον διευθυντή του εργοστασίου και εισέβαλε στις εγκαταστάσεις.

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ DARTZ

Εβδομήντα χρόνια μετά το ραπ του LEN:IN, ένας όχι λιγότερο ανισόρροπος τύπος, ο Leo, αποφάσισε να συνεχίσει την παράδοση κατασκευής αυτοκινήτων στη Riga. Ίδρυσε την DARTZ στις 26 Μαϊου του 1988, αμέσως αφότου ο Michail Gorbachev. Αλλιώς Gorby, ένα από τα πρόσωπα της Louis Vuitton, επέτρεψε στους Σοβιετικούς πολίτες να «επιχειρούν».  

Αυτός ο χρωματισμός λέγεται Mars Arctic και λέγεται ότι τον παράγγειλε ένας κοσμοναύτης. Ελπίζουμε να σας βάζει στο κλίμα για να εκτιμήσετε το Black Alligator.


Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι οι επιλογές ταπετσαρίας για το εσωτερικό του Black Alligator ακούγονται σαν κατάλογος εστιατορίου για βαριεστημένους δισεκατομμυριούχους: σαλάχι, αλιγάτορας, στρουθοκάμηλος, κροκόδειλος, πύθωνας, σε συνδυασμό με δέρμα καρχαρία και πατάκια από προβιά αρνιού.

Ιδού και μερικά τεχνικά στοιχεία του Black Alligator, επίσης από το δελτίο Τύπου:

Το Dartz Prombron Black Alligator είναι βασισμένο στη Mercedes-Benz GLS63 AMG του 2016. Έχει έναν χειροποίητο V8 Biturbo βενζίνης 5,5 λίτρων με 585 ίππους και διαθέσιμες αναβαθμίσεις στους 760, 850, 1.100 ή 1.600 ίππους. Μέχρι 153 kgm ροπή. 

Το εξωτερικό αμάξωμα είναι φτιαγμένο από Kevlar και ανθρακόνημα, στην περίπτωση των μη θωρακισμένων αυτοκινήτων. Οι πελάτες που χρειάζονται τη μέγιστη προστασία, θα πάρουν ένα αμάξωμα από τιτάνιο με επίστρωση Kevlar, που έχει περίσσεια αλεξίσφαιρων ιδιοτήτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το πιο funky θωρακισμένο στον κόσμο

Κάθε αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο επί μέτρω μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, σύμφωνα ακόμα και με την πιο τρελή απαίτηση. Ένας πελάτης μπορεί να θέλει ένα στρατιωτικοποιημένο αυτοκίνητο, άλλος να θέλει την απόλυτη υπερβολή σε πολυτέλεια, όπως ένα τιμόνι με επένδυση αλιγάτορα/σαλαχιού και 292 μαύρα διαμάντια συν δύο ρουμπίνια στον αφαλό από λευκόχρυσο.

Επειδή οι άνθρωποι που θα αγοράσουν το Black Alligator έχουν πολύ διαφορετικά προβλήματα από εμάς τους ταπεινούς πληβείους, η DARTZ προσφέρει κάποιες ειδικές λύσεις, όπως το αποκλειστικό σύστημα Αντί-Παπαράτσι.

Σύμφωνα με τον Leo Yankelovich, τοποθετούνται αισθητήρες στο αμάξωμα του SUV οι οποίοι ανιχνεύουν τα σήματα IR που στέλνουν οι σύγχρονες κάμερες για την αυτόματη εστίαση και τη ρύθμιση του φλας. Αν ανιχνεύσουν τέτοιο σήμα, ενεργοποιείται μια σειρά από στροβοσκοπικά φώτα που τυφλώνουν τις κάμερες και τους φωτογράφους.

Ο Leonard ξεκαθάρισε επίσης ότι το αναβαθμισμένο κλειδί του Black Alligator είναι πολύ σημαντικό, διότι «η Mercedes έχει το ίδιο κλειδί στη σκατο-A-Class που έχει και για την SLR. Ντροπή για τον ιδιοκτήτη».

Η DARTZ λύνει το πρόβλημα παρέχοντας ένα κλειδί όπως αυτό:

…που κανένας δεν θα το μπερδέψει με εκείνο της «σκατο-A-Class».

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το Black Alligator έχει και το πιο ακριβό τιμόνι του κόσμου, όπως τονίζει η DARTZ στο παρακάτω video:

[Πηγή: Jalopnik]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube