Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του Kia EV5 GT

Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του Kia EV5 GT

Ήταν οι τελευταίες μέρες του 2023 όταν έγινε γνωστό πως το Kia EV5 θα αποκτήσει και έκδοση GT. Με τις πρώτες φωτογραφίες να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Kia EV5 GT

Το Kia EV5 GT αποκαλύφθηκε πριν από την επίσημη παρουσίασή του, μιας και οι πρώτες φωτογραφίες του αυτοκινήτου διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Οι πρώτες εικόνες έκαναν την εμφάνισή τους στην Κίνα ως μέρος της διαδικασίας έγκρισης του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορικής όπου υπάρχουν και κάποιες βασικές τεχνικές προδιαγραφές.

Στο Kia EV5 GT, o ηλεκτροκινητήρας του εμπρός άξονα αποδίδει 215 ίππους και εκείνος του πίσω 98

Kia EV5 GT

Οι εικόνες είναι χαμηλής ποιότητας, ωστόσο όπως αναφέρουν πηγές του εξωτερικού, πρόκειται για το EV5 GT και όχι για κάποια έκδοση GT-Line. Όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, οι πηγές από την Κίνα, αναφέρουν πως ο ηλεκτροκινητήρας του μπροστινού άξονα αποδίδει 215 ίππους και εκείνος του πίσω 98.

Βάσει των εγγράφων, το τετρακίνητο Kia EV5 GT ζυγίζει 2,2 τόνους και εξοπλίζεται με ζάντες 20”. Οι διαστάσεις του είναι κόμπακτ, με το μήκος του να φτάνει τα 4,16 m, το πλάτος τα 1,87 m, το ύψος τα 1,71 m, τη στιγμή που το μεταξόνιο εκτείνεται στα 2,74 m.

Αυτές είναι και οι μόνες πληροφορίες που έχουμε προσώρας στη διάθεσή μας για το EV5 GT. H Kia πάντως δεν θα σταματήσει εδώ, μιας και πέραν του EV5 GT, οι Κορεάτες ετοιμάζουν και την αντίστοιχη έκδοση του EV9, η οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2025.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube