Διαρροή: Νέο Audi Q7

Διαρροή: Νέο Audi Q7

Αυτές οι φωτογραφίες του νέου Q7, που δείχνουν επίσημες, εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο πολύ πριν την αποκάλυψη του μοντέλου, το Γενάρη στο Σαλόνι του Detroit.

Η ναυαρχίδα των SUV της Audi, που θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά στα μέσα του 2015, δεν αλλάζει ριζικά εμφάνιση.

Έχει ενιαία μάσκα παρόμοια με αυτήν του ανανεωμένου Q3, τονισμένους θόλους τροχών, εντονότερες ακμές, μεγαλύτερους «ώμους» και πλευρικά νεύρα για να μειώνουν οπτικά τον όγκο του.

Τεχνικά στοιχεία δεν έχουν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά λέγεται ότι το νέο Q7 θα έχει αντίστοιχες διαστάσεις με το υπάρχον μοντέλο, το οποίο έχει μήκος 5,090 m, πλάτος 1,985 m και ύψος 1,740 m.

To Q7 δεύτερης γενιάς είναι βασισμένο σε μια πολύ τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας MLB του Ομίλου VW, η οποία είναι φτιαγμένη από χάλυβα υψηλής αντοχής διαμορφωμένο εν θερμώ, σε συνδυασμό με αλουμίνιο και ανθρακόνημα.

Ο εξωτικός αυτός συνδυασμός υλικών έχει μειώσει το βάρος του 7θέσιου SUV κατά 360 ολόκληρα κιλά, σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο που είναι στην παραγωγή από το 2005.

Πάνω στην ίδια πλατφόρμα θα βασιστούν τα VW Toureg και Porsche Cayenne 3ης γενιάς, η επερχόμενη Bentley Falcon και πιθανώς μια έκδοση παραγωγής της Lamborghini Urus.

Το νέο Audi Q7 θα συνεχίσει να έχει 7 θέσεις, αλλά η εσωτερική σχεδίαση θα αλλάξει σημαντικά. Το νέο ταμπλό θα έχει καθαρές γραμμές, μινιμαλιστικούς διακόπτες και εξέχουσα οθόνη infotainment, έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων σαν αυτόν του νέου ΤΤ και μια τονισμένη κονσόλα με τον επιλογέα του κιβωτίου και τον ξανασχεδιασμένο controller του ΜΜΙ. 

Το μεγάλο SUV θα έχει αναβαθμισμένους κινητήρες 3.0 V6 και 4.0 V8, βενζίνης και ντίζελ. Θα υπάρχει και υβριδική έκδοση, με τον 3λιτρο V6 ντίζελ σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα.

Τέλος το νέο Q7 θα αποτελέσει και τη βάση για το πιο σπορ Q8, που φημολογείται ότι θα έχει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση ώστε να ανταγωνιστεί το επερχόμενο Tesla Model X.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube