Διαρροή: Νέες Ferrari Monza SP1 & SP2 σε στιλ speedster

Διαρροή: Νέες Ferrari Monza SP1 & SP2 σε στιλ speedster

Μονοθέσιo και διθέσιo roadster, με extreme εμφάνιση, βασισμένα στην 812 Superfast

Αν και δεν αναφέρεται ακόμη τίποτε στο επίσημο site της Ferrari, η νέα Monza ήδη παρουσιάστηκε σε κλειστό κύκλο και σε δύο εκδόσεις: τη μονοθέσια SP1, που βλέπετε σε γκρι χρώμα, και τη διθέσια SP2, σε μαύρο.
 
Κρίνοντας από τις αναλογίες και τη σχεδίαση, οι νέες Ferrari Monza βασίζονται στην 812 Superfast. Πρόκειται για δημιουργήματα του τμήματος Special Projects για εκλεκτούς πελάτες, είναι εμπνευσμένες από τις θρυλικές 250 Testa Rossa, 290 MM και 375 Spider Competizione, και φυσικά δεν είναι προορισμένες για καθημερινή χρήση.

Η πρακτικότητα δεν ήταν το πρώτο μέλημα των σχεδιαστών, όπως φαίνεται αμέσως από το υποτυπώδες «παρμπρίζ». Το κόκπιτ είναι επίσης μινιμαλιστικό, θυμίζοντας αμυδρά Honda S2000. Το όλο αυτοκίνητο θυμίζει περισσότερο την παλιότερη Mercedes SLR McLaren στην ειδική έκδοση Stirling Moss.

H επίσημη παρουσίαση έχει προγραμματιστεί για σήμερα, στο Maranello, παρουσία των εκπροσώπων των ΜΜΕ, οπότε όλα τα μυστικά των Monza θα αποκαλυφθούν με στοιχεία και εικόνες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε τώρα, 200 αυτοκίνητα θα διατεθούν στους καλύτερους ντίλερ της Ferrari. Οι τιμές αναμένεται να κυμανθούν από 1,2 έως 2,5 εκατομμύρια ευρώ – δηλαδή πολλαπλάσιες εκείνης της 812 Superfast.

Τα τεχνικά στοιχεία είναι προς το παρόν άγνωστα, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάτω από το καπό θα υπάρχει ο V12 των 6,5 λίτρων με τον κωδικό F140 GA, που είναι ο πιο δυνατός ατμοσφαιρικός κινητήρας παραγωγής αποδίδοντας 800 PS και 73,2 kgm ροπής – αν δεν είναι ενισχυμένος στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Οι Ferrari Monza θα είναι συλλεκτικές και για έναν άλλο λόγο: διότι πιθανότατα θα είναι οι τελευταίες Ferrari χωρίς τούρμπο ή/και ηλεκτρική υποβοήθηση. Βιαστείτε λοιπόν να σπάσετε τον κουμπαρά σας ή εκείνα τα ομόλογα…

[Πηγή: Autoappassionati.it, ferraricollector_davidlee Instagram]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube