Διαρροή: Αυτό είναι το νέο Jeep Wrangler του 2018

Διαρροή: Αυτό είναι το νέο Jeep Wrangler του 2018

Το νέο Wrangler είναι έτοιμο και όλα δείχνουν ότι θα αποκαλυφθεί επίσημα στο Los Angeles Auto Show, τον ερχόμενο Νοέμβρη.

Ο Sergio Marchionne υπαινίχθηκε πρόσφατα ότι το ολοκαίνουργιο Jeep Wrangler μπορεί να παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι του Los Angeles, στις 27 Νοεμβρίου.

Κι αν κρίνουμε από τη συγκεκριμένη διαρροή, που ήρθε από το μέλος FS90 του JL Wrangler Forums (απ' όπου και η τεχνητή εικόνα), το πιο ανυπόμονα αναμενόμενο 4x4 της χρονιάς δείχνει να είναι έτοιμο.

Γιατί το νέο Wrangler JL δείχνει ίδιο με το σημερινό JK; Αυτό είναι το εύλογο ερώτημα που προκύπτει βλέποντας τις δύο φωτογραφίες. Θα απαντήσουμε πάλι με ερώτηση, το κλασικό αμερικάνικο If it ain’t broke, why fix it?”. Ή αλλιώς, γιατί να κάνεις αλλαγές σε μια ομάδα που κερδίζει;

Η Jeep ξέρει πολύ καλά ότι το Wrangler είναι σε δική του κλάση και το κοινό λατρεύει το ρετρό σχήμα του. Άρα, είναι απολύτως αναμενόμενο το νέο JL να έχει μόνο μικρές αλλαγές στην εμφάνιση.

Το εικονιζόμενο μοντέλο είναι το Wrangler JLU, δηλαδή το 5θυρο Unlimited, και μάλιστα στην πιο off-road έκδοση Rubicon. Από τις φωτογραφίες στο forum φαίνεται ότι έχει αφαιρούμενη σκεπή και αφαιρούμενες πόρτες. Το κλουβί ασφαλείας (roll-cage) είναι σταθερό, ενσωματωμένο στη δομή του πλαισίου. Το –πιο επίπεδο– παρμπρίζ είναι αναδιπλούμενο, όπως και στο JK, αλλά με δύο μεντεσέδες στα άκρα αντί για έναν στο κέντρο.

Η μάσκα εμπρός δείχνει πιο κατακόρυφη, αλλά οι γρίλιες έχουν ένα μικρό σπάσιμο πάνω από τη μέση. Τα φτερά είναι λίγο πιο ψηλά τοποθετημένα κι έχουν φωτεινά στριπάκια LED στην άκρη τους, ενώ τα φώτα ομίχλης έχουν μετακομίσει από τη μέση, στις άκρες του προφυλακτήρα. Ένα νεύρο διατρέχει τώρα τις πλευρές του αμαξώματος, λίγο πάνω από τις χειρολαβές των θυρών. Τέλος, τα παράθυρα έχουν πλέον στρογγυλεμένες γωνίες.

Με δυο λόγια, οι φανατικοί τζιπάδες θα πρέπει να είναι ευγνώμονες προς την Jeep, που δεν χάλασε οπτικά το Wrangler. Κάτω από το νέο αμάξωμα θα εξακολουθήσει να υπάρχει ο V6 Pentastar βενζίνης (πλέον με start/stop), αλλά κι ένας νέος, 2λιτρος 4κύλινδρος τούρμπο με την ονομασία Hurricane. Λέγεται ότι θα προσφέρεται επίσης κι ένας 3λιτρος V6 τουρμποντίζελ της VM Motori, πολύ κοντά στον σημερινό A 630 των 240 ίππων και 58 kgm ροπής.

[Πηγή: jlwranglerforums.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube