Διαρροή: Αυτό είναι το νέο Jeep Wrangler 2018

Διαρροή: Αυτό είναι το νέο Jeep Wrangler 2018

Το εγχειρίδιο χρήσης του νέου Wrangler διέρρευσε στο διαδίκτυο, αποκαλύπτοντας σχεδιαστικές και τεχνικές λεπτομέρειες.

To πλήρες εγχειρίδιο χρήσης για τον ιδιοκτήτη διέρρευσε σε ένα forum των φαν του Wrangler.

Αναμενόμενα, η Jeep επέλεξε να διατηρήσει το παραδοσιακό στιλ του μοντέλου, με μικρές αλλαγές στα φώτα, τη μάσκα και τα φλας, ώστε να φρεσκαριστεί η εμφάνιση του νέου Wrangler MY2018.

Κάτω από το εμπρός καπό, υπάρχει είτε ένας 2λιτρος 4κύλινδρος σε σειρά, είτε ένας V6 3,6 λίτρων. Ο 2.8 του υπάρχοντος μοντέλου καταργήθηκε, τουλάχιστον για την αγορά των ΗΠΑ.

Ο μικρότερος από τους δύο κινητήρες επιτρέπει ρυμουλκούμενο βάρος έως 907 kg, ενώ η έκδοση με τον 3.6 V6 μπορεί να τραβήξει τρέιλερ βάρους έως και 1.587 kg. Υπάρχει επιπλέον ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης του τρέιλερ ώστε να μην αρχίσει να ταλαντεύεται δεξιά-αριστερά.

Το εσωτερικό του νέου Wrangler είναι παρόμοιο με αυτό του σημερινού μοντέλου, αλλά με την επιλογή μεταξύ οθονών 7,0 και 8,4 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων και πληροφόρησης. Το μεγαλύτερο από τα δύο συστήματα περιλαμβάνει και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, ενώ και τα δύο ενσωματώνουν τα χειριστήρια του κλιματισμού.

Οι οθόνες παρέχουν επίσης πολλές πληροφορίες σχετικά με την κίνηση εκτός δρόμου, από τη μετάδοση της κίνησης στους άξονες και τη γωνία στροφής του τιμονιού μέχρι το υψόμετρο, και το γεωγραφικό μήκος και πλάτος. Υπάρχει επιπλέον ξεχωριστή οθόνη για τις γωνίες κλίσης του αμαξώματος ως προς τον διαμήκη και τον εγκάρσιο άξονα.

Πέρα από το ρυθμιζόμενο ανάλογα με τις συνθήκες ESP, το νέο Wrangler θα είναι επίσης εφοδιασμένο με σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος ανάγκης ΑΕΒ κι ένα σύστημα Rain Brake Support που βοηθάει το φρενάρισμα σε βρεγμένο έδαφος. Διαθέσιμο είναι επίσης ένα σύστημα προσαρμοζόμενου βάρους του τιμονιού ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες.

Οι πιο σκληροπυρηνικές εκδόσεις Rubicon θα ενσωματώνουν και πιο προηγμένη τεχνολογία off-roading.   

Όπως το σημερινό μοντέλο, έτσι και το νέο του 2018 θα διατίθεται σε δίπορτες και τετράπορτες εκδόσεις αμαξώματος. Στη νέα γενιά, το παρμπρίζ θα είναι και αναδιπλούμενο.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube