Διαρροή: Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz G-Class [+video]

Διαρροή: Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz G-Class [+video]

Το ολλανδικό Auto Week ανέβασε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του ολοκαίνουργιου 4x4 πριν το ντεμπούτο του στην Έκθεση του Detroit.

Όπως αναμενόταν, οι διαφορές στην εμφάνιση του εμβληματικού 4x4 είναι μικρές, με πιο εμφανείς από αυτές να είναι τα νέα φωτιστικά σώματα και η καινούργια μάσκα.

Στο εσωτερικό (μία φωτογραφία του οποίου είχε ήδη διαρρεύσει), το νέο μοντέλο έχει μια τεράστια σε πλάτος οθόνη που εκτείνεται από τον πίνακα οργάνων μέχρι τη μέση του ταμπλό και παίζει το ρόλο του πίνακα ελέγχου και της οθόνης πολυμέσων. Όμως αυτή θα είναι διαθέσιμη μόνο στις ακριβότερες εκδόσεις του μοντέλου. Οι φθηνότερες θα έχουν συμβατικά όργανα.

Η νέα G-Class θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 15 Ιανουαρίου, την πρώτη μέρα του Detroit Motor Show. Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης σε ένα video, χωρίς όμως να αποκαλύψει τίποτε από το νέο μοντέλο.

Το σκληροτράχηλο 4x4 θα έχει ένα πολύ πιο πολυτελές εσωτερικό με αναφορές σε εκείνο της S-Class, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει ως τώρα. Η σχεδίαση θα είναι πιο καθαρή και απλούστερη, με λιγότερα κουμπιά. Αυτά στο τιμόνι θα είναι μεταλλικά, όπως και οι αεραγωγοί του ταμπλό, για να τονίζουν τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του μοντέλου.

Η τεχνολογική υποδομή του νέου 4x4 λέγεται ότι θα εγγυάται το μέλλον του μέχρι τουλάχιστον το 2025, καθώς η ηλεκτρονική του τεχνολογία θα είναι η ίδια με της S-Class.

Παρότι δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, η εξωτερική σχεδίαση είναι εντελώς καινούργια, όπως και η σύγχρονη αλουμινένια δομή του αυτοκινήτου. Η Mercedes λέει ότι το βάρος έχει μειωθεί κατά 160 kg σε σχέση με το σημερινό, ατσάλινο μοντέλο, ενώ η στρεπτική ακαμψία του πλαισίου έχει αυξηθεί κατά 30%. Παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι το νέο μοντέλο θα έχει αυτοφερόμενο «μονοκόκ» αμάξωμα, εντούτοις θα έχει τελικά ξεχωριστό πλαίσιο για λόγους αντοχής στις καταπονήσεις και στο χρόνο.

Οι αναρτήσεις θα είναι νέες, με ανεξάρτητο σύστημα μπροστά και βελτιωμένο άκαμπτο άξονα πίσω. Κάποια μοντέλα θα έχουν ενεργά αυτορρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Οι γωνίες υπέρβασης εμποδίων λέγεται ότι έχουν αυξηθεί, ενώ το αυτοκίνητο μπορεί να περάσει υδάτινο κώλυμα βάθους ενός μέτρου. Το «αρχαίο» σύστημα διεύθυνσης με τα επανακυκλοφορούντα σφαιρίδια έχει δώσει τη θέση του σε μια σύγχρονη ηλεκτρομηχανική κρεμαγέρα. Τα ηλεκτρονικά οδηγικά βοηθήματα που θα προσφέρονται θα είναι πολλά.

Παρά την αύξηση του πλάτους κατά 20 mm, ο αεροδυναμικός συντελεστής αντίστασης λέγεται ότι παραμένει στο 0,54.

Το νέο εσωτερικό, εκτός από πολυτελέστερο είναι και πιο ευρύχωρο. Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών έχει αυξηθεί κατά 150 mm ενώ αυξημένη είναι και η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ που σήμερα βρίσκεται στα 485 λίτρα.

Η γκάμα κινητήρων θα είναι νέα και θα περιλαμβάνει τον 4λιτρο διτούρμπινο V8, με 425 PS στην G500 και 610 PS στην κορυφαία έκδοση G63 AMG. Θα προσφέρεται επίσης ο νέος 6κύλινδρος σε σειρά ντίζελ ΟΜ656 των 2,9 λίτρων και 340 ίππων σε συνδυασμό με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων στην G400d. Θα ακολουθήσει 6κύλινδρος 3λιτρος βενζίνης με σύστημα mild hybrid.

Το βαρέως τύπου σύστημα τετρακίνησης με τα τρία διαφορικά που κλειδώνουν φυσικά διατηρείται και το νέο 4x4 έχει δοκιμαστεί εξαντλητικά στη σκληρή off-road πίστα της Mercedes-Benz, στο Schöckl της Αυστρίας (video, κάτω).

[Πηγές: Autocar, Auto Week]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube