Διαρροή: Αυτή είναι η νέα BMW 8-Series [+video]

Διαρροή: Αυτή είναι η νέα BMW 8-Series [+video]

Ρωσικό site ανέβασε στο διαδίκτυο επίσημες φωτογραφίες του νέου μεγάλου κουπέ που θα παρουσιαστεί σήμερα το βράδυ στο Le Mans.

Για όσους ήλπιζαν πως η έκδοση παραγωγής της ολοκαίνουργιας BMW 8-Series δεν θα ήταν μακριά από το αντίστοιχο Concept, έχουμε καλά νέα.
 
Η μάσκα βέβαια δεν είναι τόσο μεγάλη ούτε τα φώτα τόσο σχιστά, όμως κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο. Αντίθετα, το πίσω μέρος δείχνει πιο επιθετικό κι από εκείνο του πρωτοτύπου.

Πέρα από τις φωτογραφίες που άφησε να διαρρεύσουν το AutoReview, έχουμε κι ένα επίσημο video teaser από την ίδια τη BMW, που την παρουσιάζει με σκιώδη τρόπο και αναγγέλλει ότι «Η ολοκαίνουργια BMW 8 Series έρχεται σήμερα το βράδυ». Θα παρουσιαστεί στο Le Mans, στο περιθώριο του 24ωρου αγώνα, όπου η BMW θα πάρει μέρος με δύο νέες Μ8 GTE.

To μοντέλο της φωτογραφίας γράφει M850i xDrive στο πίσω μέρος, που σημαίνει ότι έχει τον διτούρμπινο 4.4 V8 με τους 530 PS και τα 76,5 kgm ροπής. Τα νούμερα αυτά είναι κατά 68 PS και 10,2 kgm μεγαλύτερα από εκείνα της παλιάς 650i.

Αν λάβουμε υπόψη την τετρακίνηση xDrive και την πιθανότατη ύπαρξη συστήματος launch control, μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι η M850i θα μπορεί να κάνει το 0-100 km/h σε κάτω από 4”.

Όλα δείχνουν ότι θα παρουσιαστεί αργότερα και κανονική Μ8 με τον κινητήρα της Μ5 και 600-625 PS, καθώς και μια 840d με τον τετρατούρμπινο 3λιτρο 6κύλινδρο ντίζελ των 400 PS. Το μοντέλο εισόδου στην γκάμα ίσως φοράει τον 3λιτρο βενζίνης.

Οι εκδόσεις αμαξώματος θα είναι τρεις: Coupe, Cabriolet και λίγο αργότερα 4θυρη Gran Coupe που την είδαμε ως concept στη Γενεύη.

BMW 8-Series interior leak

Όσο για το εσωτερικό, είχε διαρρεύσει προ ημερών φωτογραφία του (επάνω) που δείχνει ότι η 8-Series θα έχει πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και σύστημα πολυμέσων με φαρδιά οθόνη widescreen. Περιέργως, φαίνεται πως στο ταμπλό θα υπάρχει και πληθώρα κουμπιών – κάτι που πάει κόντρα στις σύγχρονες τάσεις.

[Πηγές: AutoReview.ru, wilco blok]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube