Delage D12: Σε μόλις 30 αντίτυπα

Delage D12: Σε μόλις 30 αντίτυπα

Το Delage D12 κινείται από ένα υβριδικό σύστημα ισχύος 1.100 PS και έχει αισθητική αλλά και τεχνολογία βγαλμένη από μονοθέσια της Formula 1.

Το 2020, η Delage, επανασυστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από τη δημιουργία του D12. Η γαλλική φίρμα (έχει κατακτήσει και παγκόσμιο τίτλο με το Delage 15 S 8 το 1927) μετρά περισσότερα από 80 χρόνια ζωής ωστόσο κάτι λιγότερο από επτά δεκαετίες... ήταν στην αδράνεια. 

Έως ότου, ο Γάλλος επιχειρηματίας και φανατικός των αγώνων, Laurent Tapie, αποφάσισε να αναβιώσει το «brand» και μάλιστα με τον πιο έντονο τρόπο! Παρουσιάζοντας ένα υβριδικό hypercar, εμπνευσμένο από τα μονοθέσια της Formula 1. 

Delange D12

Πλέον, δυο χρόνια μετά, η Delage, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το D12 περνά στην παραγωγή. Μπορεί κανείς να το αποκτήσει ως κουπέ ή ως κάμπριο, αφαιρώντας ουσιαστικά το γυάλινο θόλο πάνω από τα κεφάλια των δυο επιβατών (κάθονται στο κέντρο του οχήματος, ο ένας πίσω από τον άλλον). Σε αυτή την περίπτωση βέβαια οδηγός και συνοδηγός θα πρέπει να φορούν κράνη, κάτι το οποίο προσφέρεται από την εταιρεία στο βασικό εξοπλισμό. 

Delange D12

Λογικό, ειδικά εάν αναλογιστούμε ότι το D12 εκκινεί από τα $2,2 εκατ., με το κόστος να ανεβαίνει ανάλογα με τα έξτρα και τις εκδόσεις. Για την κίνηση του μοντέλου, φροντίζει ένας V12 κινητήρας 7,6 lt φυσικής αναπνοής (990 PS), ο οποίος συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ (110 PS), που συνδυαστικά προσφέρουν στο όχημα ισχύ 1.100 PS.

Το πλαίσιο, η δομή των αναρτήσεων αλλά και τα φρένα είναι ότι πιο κοντινό σε μονοθέσιο της F1 (τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν επίσημα οι άνθρωποι της Delage), ενώ στη διάθεση του ο «πιλότος» του D12 έχει και 4 προγράμματα λειτουργίας του μοντέλου: City (100% ηλεκτρική λειτουργία), Road (υβριδικό), Τrack (υβριδικό, μέγιστη ισχύς) και Mix με 432 πιθανούς συνδυασμούς. 

Delange D12

Το βάρος του D12 ανέρχεται σε 1.360 kg, η κίνηση περνά στους πισω τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου σασμάν, τo 0-100 km/h έρχεται σε 2,6’’ και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 360 km/h. 

H Delage, ανακοίνωσε πως θα παραχθούν μόλις 30 αντίτυπα του D12, εκ των οποίων τα 10 από αυτά θα διατεθούν στις Η.Π.Α και είναι ήδη... sold out.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube