Δείτε και ακούστε το νέο TVR Griffith [video]

Δείτε και ακούστε το νέο TVR Griffith [video]

Η TVR πραγματοποιεί τις τελευταίες ρυθμίσεις του νέου Griffith στην πίστα του Castle Combe.

Η TVR και η Avon Tyres έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο που μας παρουσιάζει το νέο Griffith να δοκιμάζεται στην πίστα του Castle Combe.

Στο ολιγόλεπτο βίντεο πρωταγωνιστεί ένα από τα τελευταία πρωτότυπα του μοντέλου, δίνοντας μας μια μικρή γεύση από το αυτοκίνητο παραγωγής που θα έρθει σε μερικές εβδομάδες.

Το TVR Griffith διαθέτει τις αναλογίες των προγόνων του, με έντονες καμπύλες, μακρύ καπό και την καμπίνα αρκετά πίσω. Βασίζεται όμως σε ένα εντελώς καινούργιο πλαίσιο, ονόματι iStream, σχεδιασμένο από την Gordon Murray Design, που χρησιμοποιεί ανθρακονήματα για να προσφέρει κορυφαία ακαμψία και αντοχή στις συγκρούσεις.

Με μήκος 4,31 m, πλάτος 1,85 m και ύψος 1,24 m, το TVR Griffith έχει αρκετά μαζεμένες διαστάσεις. Το βάρος του φτάνει τα 1.250 kg, κατανεμημένα ισόποσα στους εμπρός και πίσω τροχούς. Δεν υπάρχουν τεράστια αεροδυναμικά βοηθήματα και το πάτωμά του είναι εντελώς επίπεδο, προσφέροντας σταθερότητα καθαρόαιμης αγωνιστικής κατασκευής σε υψηλή ταχύτητα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 5λιτρος V8 της Ford Mustang GT, που μετά τις επεμβάσεις της Cosworth αποδίδει 500 ίππους. Το νέο Griffith προσφέρεται αποκλειστικά με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο της Tremec, για το 0-100 km/h θα χρειάζεται λιγότερα από 4,0”, και η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνά τα 320 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube