David Brown Speedback: μια σύγχρονη Aston Martin DB5

David Brown Speedback: μια σύγχρονη Aston Martin DB5

Βρετανός κατασκευαστής παρουσίασε ένα κουπέ με ρετρό εμφάνιση που βασίζεται στη σύγχρονη Jaguar XK.

Το πρώτο μοντέλο της νεοσύστατης David Brown Auotmotive παντρεύει την εμφάνιση της Aston Martin DB5 του ’63 με σύγχρονα μηχανικά μέρη από Jaguar XK.

Το όνομα David Brown είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της Aston Martin αφού έτσι λεγόταν ο ιδιοκτήτης της βρετανικής φίρμας από το 1947 ως το 1972. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε τα μοντέλα εκείνης της εποχής έχουν τα αρχικά «DB» στο όνομά τους. Όμως ο σύγχρονος David Brown που δημιούργησε τη Speedback δεν έχει καμία σχέση με εκείνον.

Η εμφάνιση του David Brown Speedback παραπέμπει απευθείας στην Aston Martin DB5, που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τις ταινίες του James Bond. Βασίζεται στο αλουμινένιο πλαίσιο της σύγχρονης Jaguar XK αλλά αυτό δεν είναι καθόλου εμφανές, αφού έχουν αλλάξει ακόμα και οι κολόνες και οι γυάλινες επιφάνειες. Υπεύθυνος για το σχεδιασμό του αμαξώματος ήταν ο Βρετανός Alan Mobberley.



Κάτω από το καπό του Speedback βρίσκεται ο 5λιτρος V8 της Jaguar-Land Rover που με τη βοήθεια μηχανικού υπερσυμπιεστή αποδίδει 510 PS. Διατηρείται ακόμη το αυτόματο 6άρι κιβώτιο, τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και το σύστημα ευστάθειας της XK. Για το 0-100 km/h χρειάζεται 4,6’’ και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα ακριβά υλικά. Τα καθίσματα είναι καλυμμένα με δέρμα εξαιρετικής ποιότητας και οι ξύλινες επενδύσεις του ταμπλό είναι διαμορφωμένες στο χέρι. Τα καθίσματα βέβαια είναι θερμαινόμενα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα.

Η επίσημη παρουσίαση του David Brown Speedback θα γίνει στην έκθεση Top Marques Monaco στις 17-20 Απριλίου. Η εταιρία υπολογίζει ότι θα πουλάει λιγότερα από 50 ετησίως, σε τιμή που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.

[Πηγή: David Brown Automotive]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube