CT-1, το «πτυσσόμενο» αυτοκίνητο στο Παρίσι [video]

CT-1, το «πτυσσόμενο» αυτοκίνητο στο Παρίσι [video]

Στo παρισινό Mondial de l’Automobile, η City Transformer θα παρουσιάσει ένα «πτυσσόμενο» μικροαυτοκίνητο: Ηλεκτρικό με ανασυρόμενους τροχούς για να χωρά σε μικρούς χώρους στάθμευσης.

Η παρουσίαση του CT-1 στο Παρίσι δεν ακούγεται κακή ιδέα, δεδομένης της δυσκολίας του να βρεις θέση να παρκάρεις στις ασφυκτιούσες πόλεις. Αυτό το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα πτυσσόμενων τροχών για να «μαζευτεί» όταν πρέπει να παρκάρεις ή να περάσεις από στενό χώρο. 

To πρότζεκτ CT-1 της City Transformer το γνωρίσαμε για πρώτη φορά το 2018 και τότε η τιμή του ξεκινούσε για προ-παραγγελία από τις €8.800

Η ισραηλινή εταιρεία City Transformer θα είναι λοιπόν παρούσα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού (17-23 Οκτωβρίου) με το εξαιρετικό microcar της. Το CT-1 ζυγίζει 590 κιλά και το πλάτος του είναι 1,40 μ. Αλλά όταν οι τροχοί μαζεύονται, περιορίζεται σε πλάτος στο ένα μέτρο! Και μπορείς να συνεχίσεις να το οδηγείς έτσι, αλλά με μειωμένη ταχύτητα.

City Transformer CT-1

Το CT-1 μπορεί να επιταχύνει από 0 έως τα 50 km/h, στη «φαρδιά» διαμόρφωσή του, σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα. Η μπαταρία του επαναφορτίζεται από 10% έως 80% σε τουλάχιστον 30 λεπτά για μέγιστη αυτονομία 180 km. 

Εξελιγμένο αποκλειστικά για την πόλη, η τελική ταχύτητα του πτυσσόμενου μικροEV της City Transformer είναι 90 km/h και 45 km/h με τους τροχούς ανασυρμένους. Το πίσω κάθισμα μπορεί να προσαρμοστεί έτσι ώστε να μετατρέπει το πίσω μέρος του CT-1 σε χώρο αποσκευών. 

City Transformer CT-1

Η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2024, ενώ την ίδια χρονιά αναμένεται και το εμπορικό λανσάρισμά του στην Ευρώπη. Η τιμή που ανακοινώθηκε από την City Transformer είναι 16.000 ευρώ, ή να καταβάλλει €12.500 τώρα για προπαραγγελία αν έχει πεισθεί ήδη για το κόνσεπτ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube