Corvette Stingray convertible: Παγκόσμια πρεμιέρα στη Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο

Corvette Stingray convertible: Παγκόσμια πρεμιέρα στη Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο

Η Chevrolet προχώρησε σε επίσημες ανακοινώσεις ύστερα από εκτεταμένη διαρροή φωτογραφιών της νέας Corvette Stingray στο ίντερνετ.

Η Chevrolet θα λανσάρει την ανοιχτή έκδοση της νέας Corvette Stingray στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο. Η επίσημη ανακοίνωση της πρεμιέρα αυτής επακολούθησε την πρόσφατη διαρροή φωτογραφιών που απεικόνιζαν το αυτοκίνητο χωρίς καμουφλάζ.
Μέχρι στιγμής, η Chevrolet δεν έχει δημοσιοποιήσει άλλες λεπτομέρειες για το ανοιχτή έκδοση της έβδομης γενιάς της Corvette. Οι ανεπίσημες φωτογραφίες δείχνουν ότι το πίσω καπό είναι πολύ επίπεδο για να φιλοξενήσει μια μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή, οπότε όπως και η προκάτοχός της, η Corvette C6, το πιθανότερο είναι να έχει υφασμάτινη. Επίσης πρέπει να παρατηρήσουμε ότι το αυτοκίνητο έχασε και το πίσω σπόιλερ που έτρεχε σε όλο το πλάτος του.
Η Corvette σχεδιάστηκε εξαρχής για ανοιχτό αυτοκίνητο, έτσι οι μετατροπές για να γίνει convertible παραμένουν σχετικά περιορισμένες. Με την οροφή λοιπόν να μην αποτελεί δομικό στοιχείο της Corvette, η θυσίες σε ακαμψία, κατά συνέπεια και στα δυναμικά χαρακτηριστικά της, είναι μικρές από την απώλειά της.
Αναμένουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Corvette Stingray Convertible να παραμείνουν τα ίδια με της κουπέ: Ο 6.2λιτρος V8 των 450 ίππων και των 62,2 kgm θα συνδυάζεται με 7άρι χειροκίνητο σασμάν ή 6άρι αυτόματο.
Ύστερα από την παγκόσμια πρεμιέρα της στη Γενεύη, η Corvette Stingray αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική της καριέρα τον επόμενο χρόνο. Δεν περιμένουμε βέβαια να τη δούμε σε επίσημη εισαγωγή στην Ελλάδα, αλλά όπως και να έχει θα φροντίσουμε με το λανσάρισμά της να τη βάλουμε στο χέρι και να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube