Citroen: Ετοιμη για Survolt και Metropolis

Citroen: Ετοιμη για Survolt και Metropolis

Μετά από επιτυχημένη δοκιμή στην πίστα του Le Mans η Citroen δήλωσε πως πρόκειται να δώσει το πράσινο φως για την παραγωγή του Survolt, που είδαμε πρόσφατα σε μορφή πρωτοτύπου στο Σαλόνι της Γενεύης. Το μοντέλο είναι ηλεκτρικό με αυτονομία που μπορεί να φθ΄σει τα 200 χλμ. Η επιτάχυνσή του είναι κάτω από τα 5 δευτ. για τα 0-100χλμ/ώρα και υπολογίζεται ότι μπορεί να επιτύχει τελική ταχύτητα 260χλμ/ώρα. Η Citroen εξετάζει την περίπτωση να παράγεται σε περιορισμένο αριθμό, αλλά επίσης και τη διοργάνωση αγώνων με το μοντέλο αυτό.
Στο μεταξύ η γαλλική εταιρεία παραδέχτηκε ότι μπορεί να ξεκινήσει παραγωγή της λιμουζίνας Metropolis Αυτή βασίζεται σε μια τροποποιημένη έκδοση της Πλατφόρμας 3 που χρησιμοποιεί και η C6, ενώ διαθέτει την υδροενεργητική ανάρτηση Hydractive. Μάλλον θα αποτελέσει το κορυφαίο μοντέλο της σειράς DS
H νέα λιμουζίνα διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης που αποτελείται από έναν 2λιτρο βενζινοκινητήρα V6 με 275 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση από 55 έως 95 ίππους. Η μέγιστη συνδυασμένη ισχύς ωστόσο μπορεί να φτάσει τους 460 ίππους, που μεταδίδονται και τους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Σύμφωνα με τη Citroen, οι επιδόσεις είναι αντίστοιχες ενός συμβατικού 4λιτρου V8, ενώ οι εκπομπές CO2 δεν ξεπερνούν τα 70 gr/km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube