Το Citroën DS SUV προορίζεται και για την Ευρώπη

Το Citroën DS SUV προορίζεται και για την Ευρώπη

Το SUV της Citroën που είδαμε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, το Wild Rubis Concept, είναι πολύ πιθανό να πωλείται και στην Ευρώπη ύστερα από τις θετικές αντιδράσεις του κοινού.

Αρχικά, το SUV της Citroën με την ονομασία Wild Rubis Concept, που αποκαλύφθηκε ως αντίπαλος του VW Touareg, ο σχεδιασμός περιελάμβανε την πώλησή του μόνο στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας. Εκεί όπου το σήμα DS παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη κατά συνέπεια και κέρδη, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ωστόσο, ο υπεύθυνος σχεδιασμού Thierry Metroz δήλωσε στους συνεργάτες μας στο Autocar: «Η αντίδραση ήταν τόσο θετική, οπότε τώρα είναι πολύ πιθανό αυτό το SUV να έρθει και στην Ευρώπη. Η εστίασή μας στην Κίνα, όπου έχουμε τη δυνατότητα να σημειώσουμε μεγάλη επιτυχία, βοηθά να συμπεριλάβουμε και την Ευρώπη στο μελλοντικό σχεδιασμό μας».

Να θυμίσουμε ότι το Wild Rubis πατά πάνω στην πλατφόρμα του DS5 και η πιθανότερη ονομασία του θα είναι DSX7, όταν παρουσιαστεί η έκδοση παραγωγής στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου το 2014.

Η υπό-φίρμα DS τυχαίνει ιδιαίτερα ευνοϊκής υποστήριξης από τη Citroën στην Κίνα, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί η γαλλική εταιρεία με τις καθιερωμένες premium μάρκες, όπως η Audi, η BMW και η Mercedes-Benz.

H ανάπτυξη της των DS ως ξεχωριστής φίρμας πια, περιλαμβάνει ακόμη έναν αντίπαλο για τις BMW 5, Audi A6 και Mercedes-Benz Ε-Class που θα βασίζεται στο πρωτότυπο Numéro 9, αλλά και ένα μικρομεσαίο σεντάν που αναμένεται να παρουσιαστεί άμεσα και μάλλον στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

[Πηγή Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube